cropped-ae161-bulk-arm-detail_1000x1000-2.jpg

Tips voor een beter seksleven

Tips voor een beter seksleven

Of het probleem nu groot of klein is. Er zijn veel dingen die je kunt doen om je seksleven weer op de rails te krijgen. Je seksuele welzijn gaat hand in hand met je algehele mentale, fysieke en emotionele gezondheid. Communiceren met je partner. Het handhaven van een gezonde levensstijl. Het gebruik maken van een aantal van de vele uitstekende zelfhulpmaterialen op de markt. En gewoon plezier hebben kunnen je helpen om moeilijke tijden te doorstaan.

Genieten van een bevredigend seksleven

Seks. Het woord kan een caleidoscoop van emoties oproepen. Van liefde. Opwinding. Tederheid tot verlangen. Angst. Maar ook teleurstelling. De reacties zijn net zo gevarieerd als de seksuele ervaringen zelf. Bovendien zullen veel mensen al deze emoties en vele andere tegenkomen in de loop van een seksleven dat tientallen jaren duurt.

Maar wat is seks eigenlijk?

Op het basale niveau is seks gewoon een hormoon gestuurde lichaamsfunctie die bedoeld is om de soort in stand te houden. Natuurlijk onderschat die enge opvatting de complexiteit van de menselijke seksuele reactie. Naast de biochemische krachten op het werk. Helpen je ervaringen en verwachtingen je seksualiteit vorm te geven. Je begrip van uzelf als seksueel wezen. Je gedachten over wat een bevredigende seksuele verbinding is. En je relatie met je partner zijn belangrijke factoren in je vermogen om een bevredigend seksleven te ontwikkelen en te onderhouden.

Praten met uw partner

Veel koppels vinden het moeilijk om over seks te praten. Zelfs onder de beste omstandigheden. Wanneer zich seksuele problemen voordoen. Kunnen gevoelens van pijn. Schaamte. Schuld. En wrok een einde maken aan het gesprek. Omdat een goede communicatie een hoeksteen is van een gezonde relatie. Is het aangaan van een dialoog niet alleen de eerste stap naar een beter seksleven. Maar ook naar een hechtere emotionele band. Hier volgen enkele tips om dit gevoelige onderwerp aan te pakken.

Tips

Vind het juiste moment om te praten. Er zijn twee soorten seksuele gesprekken. Die welke je in de slaapkamer hebt. En die welke je elders hebt. Het is perfect gepast om je partner te vertellen wat goed voelt in het midden van het vrijen. Maar het is het beste om te wachten tot je in een meer neutrale omgeving bent om grotere zaken te bespreken. Zoals mis-matchte seksuele verlangens. Of orgasme problemen.

Vermijd kritiek. Couch suggesties in positieve zin. Zoals: “Ik hou er echt van als je mijn haar lichtjes aanraakt op die manier”. In plaats van je te concentreren op de negatieven. Benader een seksueel probleem als een probleem dat samen moet worden opgelost. In plaats van als een oefening in het toewijzen van de schuld.

Vertrouwen

Vertrouw op je partner over veranderingen in je lichaam. Als opvliegers je ‘s nachts wakker houden. Of als de menopauze je vagina droog heeft gemaakt,. Praat dan met je partner over deze dingen. Het is veel beter dat hij weet wat er echt aan de hand is. Dan dat hij deze fysieke veranderingen interpreteert als een gebrek aan interesse. Ook als je een man bent. En je geen erectie meer krijgt door de gedachte aan seks. Laat dan je partner zien hoe hij je kan stimuleren. In plaats van haar te laten geloven dat ze niet aantrekkelijk genoeg is om je op te winden.

Wees eerlijk. Je denkt misschien dat je de gevoelens van je partner beschermt. Door te doen alsof je een orgasme hebt. Maar in werkelijkheid begeef je je op een glibberige. Hoe uitdagend het ook is om over een seksueel probleem te praten. De moeilijkheidsgraad schiet omhoog als het probleem eenmaal begraven is onder jaren van leugens. Gekwetstheid. En wrok.

Vergelijk liefde niet met seksuele prestaties

Creëer een sfeer van zorgzaamheid. En tederheid. Aanraking. En kus vaak. Geef jezelf of je partner niet de schuld van je seksuele problemen. Focus in plaats daarvan op het onderhouden van emotionele. En fysieke intimiteit in je relatie.

Voor oudere koppels is een ander potentieel gevoelig onderwerp. Dat de moeite van het bespreken waard is. Wat er zal gebeuren na het overlijden van een partner. Bij koppels die genieten van een gezond seksleven. Zal de overlevende partner waarschijnlijk op zoek willen gaan naar een nieuwe partner. Als je je openstelt voor die mogelijkheid terwijl je beiden nog in leven bent. Dan zal dit waarschijnlijk het schuldgevoel verlichten. En het proces later minder moeilijk maken voor de overlevende partner.

Tips voor een beter seksleven

Gebruik van zelfhulpstrategieën

De behandeling van seksuele problemen is nu gemakkelijker dan ooit tevoren. Revolutionaire medicijnen. En ook nog professionele sekstherapeuten, als je ze nodig hebt. Maar misschien kunt je kleine seksuele problemen oplossen. Door een paar aanpassingen in je liefdesstijl. Hier zijn enkele dingen die je thuis kunt proberen.

Leer jezelf

Er zijn genoeg goede zelfhulpmaterialen beschikbaar. Voor elk soort seksueel probleem. Zoek op het internet. Of in je plaatselijke boekwinkel. Kies een paar hulpmiddelen. Die voor jou van toepassing zijn. En gebruik deze om jou en je partner beter te informeren over het probleem. Als het te moeilijk is om direct te praten. Dan kunnen jij en je partner passages, die je bijzonder bevallen, onderstrepen. En aan elkaar laten zien.

Privacy en internetgebruik

Het internet is een waardevolle bron van alle soorten informatie. Waaronder boeken. En andere producten. Zoals seksspeeltjes. Die je seksleven kunnen verbeteren. Hoewel het misschien voor de hand ligt. Gebruik nooit je computer op de werkplek. Om dergelijke zoekopdrachten uit te voeren. Om zo mogelijke schaamte bij je werkgever. Die waarschijnlijk in staat is om je zoekgeschiedenis bij te houden. Te voorkomen.

Mensen die zich ongemakkelijk voelen. Zelfs als ze hun thuiscomputer en creditcard gebruiken om online seks gerelateerde informatie of producten te bestellen. Kunnen misschien een winkel in de buurt vinden. Vooral in de grotere steden. En met contant geld betalen.

Gun jezelf de tijd

Naarmate je ouder wordt. Vertragen je seksuele reacties. Jij en je partner kunnen de kansen op succes verbeteren. Door een rustige. Comfortabele,. En onderbrekingsvrije omgeving voor seks te vinden. Begrijp ook dat de fysieke veranderingen in je lichaam betekenen. Dat je meer tijd nodig heeft om opgewonden te raken. En om een orgasme te bereiken.

Als je erover nadenkt. Is meer tijd besteden aan het hebben van seks geen slechte zaak. Het werken van deze fysieke benodigdheden in je liefdesroutine kan deuren openen naar een nieuw soort seksuele ervaring.

Gebruik glijmiddel

De vaginale droogte die begint in de perimenopauze. Kan gemakkelijk worden gecorrigeerd door het gebruik van vloeistoffen en gels. Gebruik deze vrij om te voorkomen dat pijnlijke seks ontstaat. Een probleem dat kan sneeuwballen. En kan leiden tot groeiende relatie spanningen. Wanneer smeermiddelen niet meer werken. Bespreek dan andere opties met je arts.

Handhaaf fysieke genegenheid

Zelfs als je moe. Gespannen Of van streek bent over het probleem. Is het aangaan van zoenen en knuffelen essentieel voor het handhaven van een emotionele en fysieke band

Oefen het aanraken.

Gebruik sensatie focus technieken die sekstherapeuten gebruiken. Deze kunnen je te helpen om de fysieke intimiteit te herstellen. Zonder dat je je onder druk gezet voelt. Veel zelfhulpboeken en educatieve video’s bieden variaties op deze oefeningen. Je kunt ook je partner vragen om je aan te raken op een manier. Zoals hij of zij graag aangeraakt zou willen worden. Dit zal je een beter gevoel geven van hoeveel druk. Van zacht tot stevig.

Probeer verschillende houdingen

Het ontwikkelen van een repertoire van verschillende seksuele houdingen voegt niet alleen interesse toe aan het vrijen. Maar kan ook helpen bij het overwinnen van problemen. Zo kan bijvoorbeeld de verhoogde stimulatie van de G-spot. Die optreedt wanneer een man zijn partner van achteren binnenkomt. De vrouw helpen bij het bereiken van een orgasme.

De G-spot

De G-spot. Ook Grafenberg plek. Genoemd naar de gynaecoloog die hem voor het eerst identificeerde. Is een hoop supergevoelig sponsachtig weefsel. Dat zich in het dak van de vagina bevindt. Net binnenin de ingang. Een goede stimulatie van de G-spot kan intense orgasmes veroorzaken. Vanwege de moeilijk bereikbare locatie. En het feit dat de G-spot het meest succesvol handmatig wordt gestimuleerd. Wordt de G-spot bij de meeste vrouwen niet routinematig geactiveerd. Tijdens de vaginale geslachtsgemeenschap.

Hoewel dit ertoe heeft geleid dat sommige sceptici twijfelen aan het bestaan ervan. Heeft onderzoek aangetoond dat er op deze locatie wel degelijk een ander soort weefsel bestaat.

Waar zit de G-spot

Je moet seksueel opgewonden zijn om je G-spot te kunnen lokaliseren. Om het te vinden. Probeert je met je vinger in een wenkbeweging langs het dak van de vagina te wrijven. Terwijl je in een hurkende of zittende positie zit. Of laat je je partner het bovenste oppervlak van de vagina masseren. Totdat je een bijzonder gevoelig gebied opmerkt. Sommige vrouwen hebben de neiging om gevoeliger te zijn. En kunnen de plek gemakkelijk vinden. Maar voor anderen is het moeilijk.

Als je de plek niet gemakkelijk kunt vinden. Hoeft je je geen zorgen te maken. Tijdens de geslachtsgemeenschap hebben veel vrouwen het gevoel dat de G-spot het gemakkelijkst kan worden als de man van achteren binnenkomt. Voor koppels die met erectieproblemen te maken hebben. Kan het spelen met de G-spot een positieve aanvulling zijn op het vrijen.

Mondelinge stimulatie van de clitoris in combinatie met manuele stimulatie van de G-spot kan een vrouw een zeer intens orgasme geven.

Schrijf je fantasieën op

Deze oefening kan je helpen bij het verkennen van activiteiten. Waarvan je denkt dat ze voor jou of je partner een grote aantrekkingskracht kunnen hebben. Probeer te denken aan een ervaring. Of een film die je heeft opgewonden. En deel dan uw gedachten met je partner. Dit is vooral nuttig voor mensen met een laag verlangen.

Doe Kegel-oefeningen

Zowel mannen als vrouwen kunnen hun seksuele conditie verbeteren door hun bekkenbodemspieren te trainen. Om deze oefeningen te doen. Span je de spier die je zou gebruiken als je probeert de urine te stoppen in het midden van het lichaam. Houd de contractie twee of drie seconden vast en laat dan los. Herhaal dit 10 keer. Probeer vijf sets per dag te doen.

Deze oefeningen kunnen overal worden gedaan. Terwijl je rijdt. Aan je bureau. Of staande aan de kassa. Thuis kunnen vrouwen vaginale gewichten gebruiken. Om de spieren te versterken. Praat met je arts of een seksuoloog waar je deze kunt krijgen. En hoe je ze kunt gebruiken.

Probeer te ontspannen

Doe samen iets rustgevends voordat je gaat vrijen. Zoals een spelletje spelen. Of lekker gaan eten. Of probeer ontspanningstechnieken zoals diepe ademhalingsoefeningen of yoga.

Gebruik een vibrator

Dit apparaat kan een vrouw helpen om haar eigen seksuele reactie te leren kennen. En haar partner te laten zien wat ze leuk vindt.

Geef niet op

Als geen van alle inspanningen lijken te werken. Geef dan de hoop niet op. Je arts kan vaak de oorzaak van de seksuele probleem vaststellen. En kan mogelijk effectieve behandelingen vaststellen. Hij of zij kan je ook in contact brengen met een seksuoloog. Die je kan helpen bij het onderzoeken van zaken die een bevredigend seksleven in de weg staan.

Behoud van een goede gezondheid

Je seksuele welzijn gaat hand in hand met je algehele mentale, fysieke en emotionele gezondheid. Daarom kunnen dezelfde gezonde gewoontes waarop je vertrouwt om uw lichaam in vorm te houden ook je seksleven vormgeven.

Oefening, oefening, oefening

Lichaamsbeweging behoort in de eerste plaats tot de gezonde gedragingen. Die het seksuele functioneren kunnen verbeteren. Omdat lichamelijke opwinding sterk afhankelijk is van een goede doorbloeding. Zijn aërobe oefeningen. Die hart en bloedvaten versterken van cruciaal belang. En lichaamsbeweging biedt een schat aan andere gezondheidsvoordelen. Van het afwenden van hartziekten. Osteoporose. En sommige vormen van kanker. Tot het verbeteren van je humeur. En het helpen van een een betere nachtrust. Vergeet ook niet om krachttraining op te nemen.

Niet roken

Roken draagt bij aan perifere vaatziekten. Die de bloedstroom naar de penis, clitoris en vaginaal weefsel beïnvloeden. Bovendien hebben vrouwen die roken de neiging om twee jaar eerder door de menopauze te gaan. Dan hun niet-rokende tegenhangers. Als je hulp nodig hebt bij het stoppen met roken. Probeer dan nicotine kauwgum. Of vraag je arts naar medicijnen.

Gebruik alcohol met mate

Sommige mannen met een erectiestoornis vinden dat het drinken van één drankje hen kan helpen ontspannen. Maar zwaar gebruik van alcohol kan de zaak alleen maar erger maken. Alcohol kan de seksuele reflexen afremmen. Door het centrale zenuwstelsel te verdoven. Het drinken van grote hoeveelheden over een lange periode kan de lever beschadigen. Wat leidt tot een toename van de oestrogeenproductie bij mannen. Bij vrouwen kan alcohol opvliegers uitlokken. En de slaap verstoren. Waardoor de problemen die al in de menopauze aanwezig zijn nog verergeren.

Eet goed

Overdaad aan vet voedsel leidt tot een hoog cholesterolgehalte in het bloed en obesitas. Beide belangrijke risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Bovendien kan overgewicht lethargie en een slecht lichaamsbeeld bevorderen. Een verhoogd libido is vaak een bijkomend voordeel van het verliezen van die extra kilo’s.

Gebruik het of verlies het

Wanneer de oestrogeen in de menopauze daalt. Dan verliezen de vaginale muren een deel van hun elasticiteit. Je kunt dit proces vertragen. Of zelfs omkeren door seksuele activiteit. Als geslachtsgemeenschap geen optie is. Is masturbatie net zo effectief. Hoewel dit voor vrouwen het meest effectief is als een vibrator of dildo (een object dat op een penis lijkt) gebruikt wordt om de vagina te helpen uitrekken.

Voor mannen kan een lange periode zonder een erectie de penis beroven van een deel van het zuurstofrijke bloed dat hij nodig heeft om goed seksueel te kunnen blijven functioneren. Als gevolg daarvan ontwikkelt zich in de spiercellen iets wat lijkt op littekenweefsel. Wat het vermogen van de penis om uit te zetten bij een verhoogde bloedstroom belemmert.

Het terugbrengen van het plezier in de seks

Zelfs in de beste relatie kan seks na een aantal jaren saai worden. Met een beetje fantasie kun je de vonk weer aanwakkeren.
Ontdek wat je fijn vindt en gebruik speeltjes of een neukmachine alleen of in het bijzijn van je partner.

Wees avontuurlijk.

Misschien heb je nog nooit seks gehad op de vloer van de woonkamer. Of op een afgelegen plek in het bos. Misschien is het nu het moment om dit te proberen. Of probeer erotische boeken en films te ontdekken. Zelfs het gevoel van ondeugendheid dat je krijgt bij het huren van een X-rated film kan je een dartel gevoel geven.

Wees sensueel

Creëer een omgeving voor vrijen die alle vijf je zintuigen aanspreekt. Concentreer je op het gevoel van zijde tegen je huid. De beat van een jazztune. De geparfumeerde geur van bloemen in de kamer. De zachte focus van kaarslicht. En de smaak van rijp, sappig fruit. Gebruik dit verhoogde sensuele bewustzijn bij het bedrijven van de liefde met uw partner.

Wees speels

Laat de liefdesbriefjes in de zak van je partner zitten. Zodat hij of zij ze later kan vinden. Neem samen een bubbelbad. Het warme, gezellige gevoel dat je hebt als je uit het bad komt. Kan een geweldige lead-in zijn voor de seks. Kietelen. Lachen.

Wees creatief

Breid je seksuele repertoire uit. En varieer je scripts. Als je bijvoorbeeld gewend bent om op zaterdagavond de liefde te bedrijven. Kies dan voor zondagochtend. Experimenteer met nieuwe posities en activiteiten. Probeer seksspeeltjes en sexy lingerie als je dat nog nooit hebt gedaan.

Wees romantisch

Lees elkaar gedichten voor onder een boom op een helling. Verras elkaar met bloemen als het geen speciale gelegenheid is. Plan een dag waarop je alleen maar in bed ligt, raat en intiem bent. Het belangrijkste instrument dat je tot je beschikking hebt is je houding ten opzichte van seksualiteit. Gewapend met goede informatie. En een positieve instelling. Moet je in staat zijn om een gezond seksleven te behouden voor vele jaren.

Nederlands Nederlands English English

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten