cropped-ae161-bulk-arm-detail_1000x1000-2.jpg

Sperma

Sperma

De organen en structuren van het mannelijke voortplantingssysteem geven mannen de mogelijkheid om de eicel (eicel) van een vrouw te bevruchten met sperma. Om een zo nageslacht te produceren.

Het mannelijke voortplantingssysteem bestaat uit verschillende organen en structuren. Deze omvatten:

Het mannelijk orgaan

Het scrotum, of de scrotale zak.
Dit is de losse zak huid die onder de hoofdholte van het lichaam tussen de bovenbenen hangt. Het is in tweeën gedeeld. En elke zijde bevat een testikel (testis).

De testikels.
Er zijn twee testikels. Elk is een eivormige structuur die zich in het scrotum bevindt. De testikels produceren zaad. En produceren ook mannelijke hormonen. De testikels beginnen zich te ontwikkelen in de lichaamsholte bij een groeiende baby (foetus). Ongeveer twee maanden voordat een mannelijke baby wordt geboren, beginnen de teelballen in de balzak te vallen. Omdat ze zich buiten de hoofdholte van het lichaam bevinden, zijn de testikels iets koeler. Dit verschil in temperatuur helpt bij de productie van het sperma.

De bijbal.
Dit is het buisje dat aan de zaadbal is bevestigd. En waarin het sperma wordt bewaard.

De zaadblaasjes.
De deferens. Dit is het buisje dat het lichaamsvocht van de bijbal draagt. Het kan ook het spermakanaal worden genoemd. Het komt samen met een buisje uit het zaadblaasje om een kort buisje te vormen. Dat de ejaculatiebuis wordt genoemd. Dit opent zich dan in de plasbuis. Het buisje dat het sperma buiten het lichaam brengt.

De bijkomende geslachtsklieren.
Er zijn drie klieren die vloeistoffen produceren die zich met het zaad vermengen om sperma te vormen. Sperma is de vloeistof die tijdens de ejaculatie uit de penis wordt uitgestoten. De drie klieren bevinden zich dicht bij de blaas en worden genoemd:

De zaadblaasjes
De zaadblaasjes. Of vesiculae seminales. Dit zijn twee klieren. Die samen met de prostaat. Waar ze tegenaan liggen. Het spermavocht produceren dat tijdens een orgasme met de rijpe zaadcellen uit de bijballen het sperma vormt.

De prostaat.
De prostaat ligt net onder de blaas. Het is normaal gesproken ongeveer zo groot als een kastanje.

De bulbourethrale klieren
Een paar klieren in het mannelijk urogenitaal stelsel. Die uitmonden in de urether.

De penis.
De penis heeft een enkele buis. Die de urinebuis wordt genoemd.
Er zijn drie belangrijke delen van de penis.
De wortel.
Het lichaam.
En de eikel.
De wortel is het deel dat vastzit aan de huid aan de bovenkant van de balzak. Het lichaam van de penis bestaat uit een sponsachtig soort weefsel. Dat opzwelt als er tijdens een erectie bloed binnenkomt. De eikel is het iets grotere gebied naar het einde van de penis toe. En bevat de opening van de plasbuis.

De plasbuis.
Dit is de buis die van de blaas naar de buitenkant van de penis gaat. Het draagt zowel urine als zaadvocht.

Wat doet het mannelijke voortplantingssysteem?

De belangrijkste functie is om mannen de mogelijkheid te geven om de eicel (eicel) van een vrouw te bevruchten. Door zaad te produceren. En af te leveren. De testikels (testikels) maken ook hormonen aan die mannen helpen. Om de kenmerken te ontwikkelen die geassocieerd worden met het mannelijk zijn.

Dit houdt in:

De ontwikkeling van haar. Bijvoorbeeld op de borst. Onder de armen. In het gezicht. En in de schaamstreek.

Vergroting van de penis.
Verdieping van de stem.
Spiergroei.
Groei van de botten.
En toename van de lichaamslengte.

Hoe werkt het mannelijke voortplantingssysteem?

Tijdens de puberteit neemt het niveau van een hormoon genaamd gonadotrofine-releasing hormoon (GnRH) toe. GnRH wordt geproduceerd in een deel van de hersenen. Dat de hypothalamus wordt genoemd. Dit veroorzaakt op zijn beurt een verhoging van de productie van twee hormonen. Uit een ander deel van de hersenen. De hypofyse genaamd. Deze hormonen worden luteïniserende hormonen (LH). En follikelstimulerende hormonen (FSH) genoemd. LH in de bloedbaan zorgt ervoor dat cellen in de testikels testosteron. Het belangrijkste mannelijke hormoon. Aanmaken en vrijgeven.

FSH en testosteron werken samen om de testikels te stimuleren om sperma te produceren. Elke zaadcel heeft tussen de 65-75 dagen nodig om zich te vormen. En er worden elke dag ongeveer 300 miljoen zaadcellen geproduceerd. In de teelballen wordt het lichaamsvocht gemaakt in structuren die de seminifereuze buisjes worden genoemd. Bovenaan en achteraan elke zaadbal (testikel) bevindt zich de bijbal. Die het sperma opslaat.

Uit de bijbal komt de zaadleider. De zaadleider draagt het zaad naar de penis toe. Onderweg sluit het zich aan bij andere buisjes. En verzamelt het tijdens de ejaculatie vloeistoffen. Uit de bijkomende geslachtsklieren. Het mengsel van sperma en vocht uit de extra geslachtsklieren wordt sperma genoemd. Ongeveer twee derde van het volume van het sperma komt uit de zaadblaasjes. Het sperma wordt dan in de plasbuis gebracht.

Bij seksuele opwinding treden er een aantal veranderingen op in de penis. De slagaders die de penis voeden worden groter. Waardoor er meer bloed in de weefsels komt. Door de extra bloedstroom wordt de penis groter. En stugger. De extra bloedstroom plus signalen van het zenuwstelsel en chemische veranderingen veroorzaken een erectie.

Ejaculatie is de term voor de weeën die sperma vrijgeven. Dit is een reflexwerking. Hetgeen betekent dat het niet bewust wordt gecontroleerd. Als onderdeel van de reflexwerking wordt de opening die de blaas afvoert, gesloten. Dit betekent dat de urine niet tegelijkertijd met het zaad vrijkomt. Het volume van het sperma bij een typische ejaculatie ligt tussen 2,5-5 milliliter. Normaal gesproken zit er meer dan 20 miljoen sperma elke milliliter sperma. Tijdens de geslachtsgemeenschap komt de penis van de man in de vagina van de vrouw terecht. En draagt het sperma naar de nek van de baarmoeder (baarmoederhals) om de eicel van de vrouw te bevruchten.

Ontdek wat je fijn vindt en gebruik speeltjes of een neukmachine alleen of in het bijzijn van je partner.

sperma

Feiten

1. Sperma en spermatazoa zijn niet hetzelfde.
Spermatazoa. Of sperma. is de naam die gegeven wordt aan de voortplantingscel die eruit ziet als een kikkervisje. Het zaadvocht is het spul waarin de kikkervisje zwemt. Samen vormen ze sperma. Een gepantserde tank met een bevruchtingssuperheld.

2. Het ruggenmergvloeistof is de heilige beschermer van het sperma.

Het ruggenmergvocht helpt het sperma “zijn biologische missie” te doen. Het ruggenmergvocht is alkalisch. Dus het vermindert de zuurgraad van het sperma in het vrouwelijke voortplantingssysteem. En. Misschien wel het belangrijkste. Rudimentair vocht geeft het sperma de energie (in de vorm van fructose) die ze nodig hebben voor hun zware zwempartij.

3. Sperma wordt gevormd in drie verschillende delen van het lichaam. Niet alleen in de testikels.

Het sperma is afkomstig van drie hoofdstructuren in de mannelijke voortplantingsanatomie.
De eerste is de prostaat. Die een melkachtige substantie vormt vol met enzymen. Eiwitten. En mineralen.
De tweede zijn de zaadblaasjes. Die zowel de fructose, als twee derde van het vocht produceren.
De derde zijn de zaadblaasjes. Die het sperma en nog wat andere vloeistof produceren.

4. Sperma zijn de enige menselijke cellen die in het ene individu worden geproduceerd. Maar die ontworpen zijn om in het andere individu te overleven.

5. De jongens produceren een heleboel sperma.
Een menselijk mannetje produceert ongeveer 150 miljoen sperma per dag. Dat betekent dat je elke paar seconden een paar duizend zaadcellen produceert.

6. Het meeste sperma van een man is vrij nutteloos.

Sperma is in kwantiteit en niet zozeer in kwaliteit. Slechts iets meer dan de helft van het sperma in een gemiddelde ejaculatie kan zwemmen. En zo’n 70-90% is niet ideaal gevormd om te zwemmen. We hebben het over twee koppen. Twee staarten. Grote koppen. Kleine koppen. Grote staarten. Kleine staarten. Geen staarten.. Het is een hete (soms letterlijk) puinhoop.

7. Sperma wordt beschermd tegen het immuunsysteem van je lichaam. Zodat je eigen lichaam het niet als een vreemde substantie aanvalt.
Sperma begint zich pas te vormen in het lichaam van een man als hij in de puberteit komt. Tegen die tijd heeft het immuunsysteem van je lichaam al besloten welke soorten cellen deel uitmaken van het menselijk lichaam en welke niet. Dat betekent dat je lichaam het sperma als een indringer zou aanvallen. Daarom zijn de testikels (op vele complexe manieren) afgeschermd van de rest van het lichaam. De testikels zijn wat men noemt een “immunologisch bevoorrechte plaats.”

8. Wanneer sperma voor het eerst wordt geëjaculeerd, is het een gel. Het verandert daarna in een vloeistof.
Deze verandering wordt veroorzaakt door een enzym dat PSA heet. Hoewel men waarschuwt dat dit speculatief is. Denken sommigen dat de reden hiervoor is dat een gel minder onderhevig is aan de zwaartekracht. En met meer succes in het vaginaal kanaal kan blijven. Hierdoor moeten artsen over het algemeen ongeveer 20 minuten wachten met het analyseren van het sperma onder de microscoop. Zodat het in een volledig vloeibare toestand is.

9. Sperma is meestal water.
En het is maar ongeveer 1% sperma. Het heeft ook een heleboel andere goede dingen in zich. Zoals calcium en fructose. En tonnen andere enzymen en mineralen.

10. Gemiddeld ejaculeren mannen ongeveer een theelepel sperma.
Het gemiddelde ejaculaat is ongeveer 1,5 ml tot 5,0 ml.

11. Zaad bevat ook eiwitten.
Dezelfde soort die in het eiwit wordt gevonden!
Het eiwit in kwestie heet albumine. En het wordt gevonden in de meeste vloeistoffen in het menselijk lichaam.

12. Het is vrij caloriearm!
Elke ejaculatie bevat ongeveer 10 calorieën per theelepel.
Niet schokkend. Want het is het meest water.

13. Toch is sperma geen grote voedingsbron.
Pro tip: Gebruik de voedingswaarde van het zaad niet als argument om iemand te overtuigen. Of jezelf ervan te overtuigen om iets te doen waar zij of jij je niet prettig bij voelen. Sperma heeft de voedingswaarde van “een paar insecten”.

14. Je kunt niet alleen verkouden worden door sperma.
Maar je kunt ook andere seksueel overdraagbare aandoeningen krijgen.
Sperma alleen kan niet zoiets als een verkoudheid dragen. Dat betekent niet dat andere vloeistoffen die tijdens de seksuele activiteit worden uitgewisseld dat niet kunnen. Lichaamsvocht kan echter wel veel andere soa’s overdragen.

15. Pre-ejaculaat, of “pre-cumulatie”, bevat eigenlijk geen sperma.

Velen van ons hebben in de seksindustrie geleerd dat het sperma dat uit de penis van een man komt voordat hij een orgasme krijgt, een zwangerschap kan veroorzaken. Maar het is wetenschappelijk gezien niet waar. Het pre-ejaculaat komt volledig uit een andere klier. De klier van de koeper. En er wordt gedacht dat het een glijmiddel is voor het sperma dat afkomstig is van de ejaculatie. Dat gezegd hebbende. Als je onlangs geëjaculeerd had. Kon je pre-ejaculaat wat overgebleven sperma oppikken op weg naar buiten. Dus het is altijd goed om voorzichtig te zijn.

16. Dingen die je eet en drinkt kunnen je lichaamsvocht aantasten.
Eerst en vooral, hoe gehydrateerd men is kan het volume en de viscositeit van zijn ejaculatie beïnvloeden. Er is ook genoeg anekdotisch bewijs om te suggereren dat het dieet de smaak van het sperma kan beïnvloeden. Hoewel er weinig studies zijn uitgevoerd die dit onderwerp behandelen. En dat “smaak in de smaakpapillen van de toeschouwer zit”.

17. Er is niet veel wetenschap die beweringen ondersteunt dat supplementen het volume van de ejaculatie van een man kunnen verhogen.
In het verleden is de hydratatie. En het afzien van het ejaculeren voor een beetje. Wat men kan doen om het volume van hun ejaculatie te veranderen.

18. Wanneer je een vasectomie krijgt, ejaculeer je nog steeds bijna dezelfde hoeveelheid vloeistof als voor de operatie.
Een vasectomie is een operatie die de vas deferens. De doorgang voor het sperma om te voldoen aan de rest van het sperma team. Loskoppelt van de rest van het voortplantingssysteem. Post-vasectomie ejaculaties kunnen ongeveer 5-10% minder vocht bevatten. De hoeveelheid die de testikels bijdragen aan het sperma. Maar dat is over het algemeen niet zo merkbaar.

19. Er is geen echte manier om de vruchtbaarheid van uw zaad te testen zonder de hulp van een arts.
Zeker. Als iemand zwanger wordt. Dan is het veilig om aan te nemen dat het sperma dat de daad deed gezond. En vruchtbaar was. Dokters kunnen een spermatest uitvoeren. Waarbij gekeken wordt naar bijvoorbeeld hoe goed het sperma zwemt. En hoeveel sperma er in het sperma van een man zit.

20. Grotere ladingen betekenen niet noodzakelijkerwijs meer zaad.
In werkelijkheid is er geen correlatie tussen de vruchtbaarheid en het volume van het ejaculaat. In feite zijn er zeldzame gevallen waarin het als een probleem kan worden beschouwd. Het (relatief recente) verlangen naar een groter volume ejaculaties vooral het gevolg is van de prevalentie van pornografie.

Nederlands Nederlands English English

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten