cropped-ae161-bulk-arm-detail_1000x1000-2.jpg

Seks voor vrouwen

Seks voor vrouwen

Als je je identificeert als een hetero vrouw,. Is het waarschijnlijk dat je je hele leven al geconditioneerd bent om ervoor te zorgen dat je mannelijke partner het naar zijn zin heeft in de slaapkamer. En hoewel het belangrijk is dat seks leuk is voor alle betrokkenen. Is het net zo belangrijk om ervoor te zorgen dat jij ook een plezierige tijd hebt. Seks is immers een twee (of drie, of vier, of meer) persoonsaangelegenheid. Het plezier en het comfort van iedereen moet voorop staan. Gelukkig zijn er genoeg sekstips om het voor iedereen aangenaam te maken.

Tips

De meeste tips zijn gericht op de momenten voor en na de seks. Met als doel de communicatie tussen sekspartners te versterken. Natuurlijk zijn er ook tips die gebruikt kunnen worden tijdens de seks. Zoals het regelmatig checken met je partner En het delen van wat je wel en niet leuk vindt. Want jij en je partner(s) willen samen genieten. En gemeenschappelijke toestemming voor en tijdens de seks. En tot het experimenteren met speelgoed en glijmiddelen.
Hier zijn de een aantal sekstips om ervoor te zorgen dat het voor iedereen goed is:

Praat over seks.

Dat betekent niet dat je gewoon je vuile praatjes moeten houden. Je moet over seks moet praten voor, tijdens en na de daad. En wanneer je over seks praat dien  je een hoger niveau van eigenwaarde en tevredenheid te ervaren.

Sekstips voor vrouwen praten over seks

Praat niet alleen over fantasieën. Praat over wat seks betekent. Hoe belangrijk seks is. En wat je van seks wilt.

Deze gesprekken hoeven ook niet alleen maar te gaan over wat goed voelt. Je moet het over seks hebben als een zelfstandig naamwoord in plaats van een werkwoord. Dus in plaats van vragen te stellen over de fantasieën van je partner. Stel je hen vragen als deze: Wat betekent seks voor jou? Hoe belangrijk is seks voor jou? Hoe vaak wil je seks hebben? Hoe wil je je voelen voor, tijdens en na de seks?
En natuurlijk moeten deze gesprekken ook gericht zijn op het verkrijgen van toestemming voor en tijdens de seks. vooral als je iets nieuws wilt proberen met je partner(s). Niemand kan een geweldige tijd hebben als hij of zij niet een volledig comfortabele, gewillige deelnemer is.

Werk aan anticipatie.

Terwijl de meeste mensen anticipatie beschouwen als een sexy plaaggeest. Die uiteindelijk leidt tot een grote climax. Is dat helemaal waar is. Anticipatie is niet de voorloper van plezier. Anticiperen is plezier. Als je recht voor de raap gaat. Zullen jullie beiden deze belangrijke fase van plezier missen. Met andere woorden. Het is belangrijk om hier de tijd voor te nemen.

Door te verwijzen naar wat je gaat doen met je woorden. Lichaamstaal. En plagerige aanraking. Bouw je seksuele energie en verlangen op dat zich in een chemische reactie voegt. In feite toont onderzoek aan. Dat dopamine, een chemische stof die geassocieerd wordt met beloning en plezier, vrijkomt zodra we beginnen te anticiperen. Daarom is het plannen van een vakantie vaak spannender en aangenamer dan de reis zelf. En waarom het dopaminegehalte fijn kan stijgen als we dromen van toekomstige plannen zoals pensionering.

Dus in plaats van in de daad te springen, Zorg je ervoor dat je tijd besteedt aan het plagen. Kus je partner op de dijen voor de mond. Of laat je partner je heel langzaam uitkleden. Die anticipatie maakt het moment waarop je wel seks hebt veel bevredigender.

Experimenteer met ‘edging’.

Edging verwijst vaak naar het werken aan jezelf tot aan de rand van het orgasme. Zonder jezelf over de rand te laten gaan. En daadwerkelijk tot een climax te komen. Het is vergelijkbaar met het bouwen van anticipatie. Maar dan op grotere schaal.

Tips voor vrouwen met het oefenen het ‘edging’.

Jezelf op de rand van een orgasme brengen kan het anticiperen intensiveren. En de seks langer laten duren.

Je kunt dit samen met je partner(s) oefenen. Of alleen door te masturberen. Sommige mensen nemen zichzelf helemaal mee naar de rand van het orgasme. Je kunt zo ervaren dat je een meer intens en volwaardig plezier beleeft. Als je de seksuele ervaring door middel van de edging verlengt. Orgasmes kunnen krachtiger aanvoelen als je het begin ervan uitstelt.

Naast het intensiveren van de anticipatie. Zal de seks waarschijnlijk langer duren als je met de edging speelt. je kunt het zelfs gebruiken als een manier om het proces te vertragen. Om ervoor te zorgen dat iedereen klaar is voor het spel.

Gebruik speeltjes

Ontdek wat je fijn vindt en gebruik speeltjes of een neukmachine alleen of in het bijzijn van je partner.

Seks voor vrouwen

Maak het je comfortabel in je eigen huid.

Het lichaamsbeeld is besmettelijk. Als je comfortabel in je lichaam bent. Is de kans groter dat je partner ervan geniet. Als je zelfbewust bent. Dan kan het hen ook zelfbewust maken. Hoewel het veel makkelijker gezegd is dan gedaan. De eerste stap in het cultiveren van een positief lichaamsbeeld kan een revolutionaire daad van eigenliefde zijn. Betere seks is gewoon de kers op de taart.

Volgens een studie gepubliceerd in het International Journal hebben vrouwen die zich goed voelen over hun genitaliën meer kans om orgasmes te krijgen. En ook seksueel gezondheidsbevorderend gedrag vertonen. Dus comfortabel zitten in je eigen huid kan ook de seks verbeteren. Sommige manieren om lichaamspositiviteit te cultiveren zijn het plaatsen van positieve affirmaties in je spiegel. Het weggooien van je weegschaal. Het betrekken van lichaamspositieve plaatjes. En het leren hoe je een compliment kunt accepteren.

Gebruik glijmiddel.

Glijmiddel maakt seks natter. Beter. Heter. En spannender en gevarieerder. Het zorgt er ook voor dat seks niet pijnlijk is. Omdat het bijspringt bij je natuurlijke glijmiddelen. Die niet altijd genoeg zijn om zaken als lichamelijk vocht op gang te brengen. En dat is perfect in orde.  Want natuurlijke hulpmiddelen als zoenen, wrijven, strelen, draaien, slijpen, positioneren en rijden zijn in een aantal gevallen net niet  genoeg. Onderzoek en gegevens bevestigen dat degenen die glijmiddel gebruiken hogere niveaus van opwinding, plezier. En dus seksuele vervulling ervaren.

Wat voor soort glijmiddel je wilt gaan gebruiken, hangt af van een heleboel dingen. Waaronder allergieën. En of je een condoom gebruikt. Glijmiddelen op waterbasis zijn altijd een veilige gok. Dus zoek naar een van die glijmiddelen als je het niet zeker weet.

Wees egoïstisch.

Als de krantenkoppen en de boekverkoop een indicatie zijn. Dan zijn we overgegaan van een cultuur van sexuele nemers naar een cultuur van zeer performatieve schenkers. Als het om seks gaat. Geven is geweldig. Maar als het op seks aankomt. Kan het performatieve element van geven afbreuk doen aan de ervaring van plezier. Met andere woorden. We zijn zo bezorgd om ervoor te zorgen dat onze partners denken dat we een fijne tijd hebben. Dat we onszelf niet echt de kans geven om ook een fijne tijd te hebben.

De gemakkelijkste manier om deze dynamiek te veranderen. Is om plezier te ontvangen zonder verontschuldiging. Dus als iets wat je partner doet echt goed voor je voelt. Geef jezelf dan de kans van dat gevoel te genieten zonder je zorgen te maken over het feit of je partner(s) ook plezier beleven of niet. Geef jezelf af en toe toestemming om egoïstisch te zijn. Zodat je je volledig kunt onderdompelen in het plezier van seks. Zonder je zorgen te maken over de prestatie.

Dynamiek

Dit betekent natuurlijk niet dat je de ervaring van je partner(s) volledig moet vergeten. Of moet negeren wat ze willen. Of laten verlangen omwille van je eigen voldoening. Mogelijkheden om egoïstisch te zijn tijdens de seks moeten aan alle betrokkenen worden geboden. Maar als je jezelf de vrijheid geeft om echt te genieten van het moment. Zonder veel aandacht te besteden aan hoe je partner(s) zich voelt. Zal de seks voor alle betrokkenen beter worden. Je zult waarschijnlijk merken dat de ervaring intenser. Aangenamer. En betekenisvoller wordt als je eenmaal afstand doet van de druk om te behagen.

Oefen mindfulness en aanwezigheid buiten de slaapkamer.

Als je een seksuele vaardigheid wilt ontwikkelen. Is het veel gemakkelijker om die vaardigheid in het algemeen te cultiveren. Dus buiten de seks om. En het dan vervolgens toe te passen in seksuele situaties.

Een grote hulp om dit te proberen en te cultiveren is mindfulness en aanwezigheid. Vooral als je het moeilijk hebt om buiten je eigen hoofd te komen tijdens de seks. Ben je de hele dag aanwezig en bewust bezig?
Concentreer je gewoon op je adem en de manier waarop je adem in je lichaam voelt. Als je niet stil kunt zitten, zal het moeilijk zijn om aanwezig te zijn tijdens de seks. En hoe meer je aanwezig bent tijdens de seks. Hoe meer afgestemd op je plezier.

Neem de tijd.

Wat je neiging ook is met betrekking tot de snelheid. Snij het doormidden. En overweeg dan om nog meer te vertragen. Seks is spannend. Maar de meesten van ons bewegen te snel. En oefenen te veel druk. vooral wanneer we opgewonden zijn.

Een makkelijke manier om te vertragen is om eenvoudig te beginnen. Met je ademhaling. Voordat je je liefde benadert. Of wanneer je je fysiek begint te verbinden. Probeer dan een paar keer diep in te ademen door je neus en uit te ademen door je mond. Tel als je inhaleert en uitademt. En visualiseer de lucht die door je hele lichaam beweegt. Om elke vierkante centimeter te laten voeden. En opgewonden te raken door de ervaring. Dit heeft als bijkomend voordeel dat je binnenin je lichaam en uit je hoofd komt. Zodat je echt van je partner(s) kunt genieten.

Uitdrukkelijk genot.

Tenzij je extreem dunne muren hebt. Of een nieuwsgierige kamergenoot. Is er geen reden om je te weerhouden van vocaal te zijn tijdens de seks. Verstik je geluiden niet. En houd je adem niet in! We hebben de neiging om beide dingen te doen als we nerveus zijn. Maar dat belemmert niet alleen je eigen seksuele reactie. Maar kan er ook voor zorgen dat je partner gespannen raakt. Het is ook een indicator die je tegenhoudt. Iets wat jij of je partner niet zouden moeten willen.

Als je iemand bent die bevrijd is van kreunen, zwijg dan niet.

Terwijl je niet een voorstelling moet geven. Moet jezelf niet het zwijgen opleggen als je iemand bent die bevrijd is van het gekreun. Hoe meer ontspannen je bent. Hoe meer de stemming van je partner de jouwe zal weerspiegelen, Dus haal diep adem. En laat je geluiden van genot vrijuit komen. Klaag. Kreun. En laat weten hoeveel je wordt bemind.

Open geest.

Hoewel je niet voor alles open hoeft te staan. En je nooit het gevoel moet hebben dat je onder druk staat om iets te doen wat je niet wilt doen. Is het belangrijk om te onthouden dat wat voor jou leuk is, misschien niet voor iedereen leuk is. Alleen omdat een seksuele handeling of ervaring onaantrekkelijk voor je is. Betekent dat niet dat iemand anders, inclusief je partner, er geen extreem plezier aan kan ontlenen. Dus zolang de seksuele handeling je niet ongemakkelijk maakt. Of een trigger is. Overweeg dan een breed scala aan opties en nieuwe manieren om je lichaam en dat van je partner(s) te verkennen.

Er zijn geen universele regels als het gaat om seks en relaties. Dus sta open voor het overwegen van opties die verder gaan dan wat je direct aanspreekt. Als je een idee van het begin af aan afwijst. Mis je alle bijbehorende details. En details die voor jou en je partner (of partners) enorm plezierig zouden kunnen zijn.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten