cropped-ae161-bulk-arm-detail_1000x1000-2.jpg

Orale seks

Orale seks

Orale seks is het gebruik van je mond en tong om de genitaliën of anus van je partner te stimuleren.
Zoals alle seks. Genieten verschillende mensen van verschillende dingen. Maak je dus geen zorgen over datgene wat je lekker vindt. Alles is bespreekbaar met de juiste partner.

“Going down”, “rimming” en “blow jobs” zijn enkele van de vele namen om orale seks te beschrijven. Maar wat is de beste manier om het te doen? Wat is nu lekker en wat niet. Of u nu denkt aan de eerste keer orale seks of gewoon wat meer informatie wilt. Lees daarom verder voor tips over hoe je kunt genieten van veilige orale seks. Het is een heerlijke ervaring. Die veel kan toevoegen aan je seksleven.

Let op

De kans op een hiv-infectie door orale seks is heel klein. Maar andere seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s) zoals herpes. Gonorroe. En syfilis worden gemakkelijk overgedragen.
Het gebruik van een condoom of een beflapje helpt je te beschermen tegen soa’s.
En weet. Dat bij het gebruik van een juiste dikte voelt bij bijna hetzelfde als zonder bescherming.
Vermijd orale seks als een van u zweren heeft rond uw mond, genitaliën of anus, of als u snijwonden, bloedingen of een infectie in uw keel of mond heeft.

Wat is orale seks?

Bij orale seks wordt je mond of tong gebruikt. Om de geslachtsdelen of anus van je partner te stimuleren.  De beweegbaarheid van de mond en de tong kunnen allerlei verschillende sensaties oproepen.

Veel mensen genieten van orale seks als onderdeel van hun seksleven Maar het is een zeer persoonlijk iets. En niet iedereen vindt het leuk. Of kiest ervoor om het te doen. Verschillende mensen houden ervan om op verschillende manieren orale seks te geven of te krijgen. Er zijn een heleboel manieren om iemand te likken, te zuigen. En zo te stimuleren. Je kan besluiten om helemaal geen orale seks te hebben Of je kan er van genieten om met je partner te experimenteren om uit te vinden wat jou beiden extra plezier geeft.

Het is daarom altijd belangrijk om met je partner te praten. Zodat je kunt begrijpen wat je beiden leuk vindt. En wat je het liefst zou willen vermijden. Maar dat geldt eigenlijk voor het gehele seksleven tussen twee partners.

Top tips voor orale seks

Het kan een tijdje duren om uit te zoeken wat iemand een goed gevoel geeft. Het beste is om te blijven communiceren met je partner. Vraag je partner om je te vertellen wat leuk voelt en laat zelfs ook weten wanneer je iets leuk vindt. Laat ook lekker merken als je zelf geniet van het geven van orale seks. Het zal de ervaring van de ontvangende partner sterk stimuleren.

Als je gelukkig en comfortabel bent met iemand. Dan kan orale seks een geweldige manier zijn om fysiek tot elkaar te komen. En te leren wat elkaar opwindt. Als je merkt dat je niet geniet van iets. Dan kun je op elk gewenst moment stoppen. En dat geldt natuurlijk ook voor je partner.

Hoe geef je een man orale seks?

De penis van een man hoeft niet in erectie te zijn om te beginnen met orale seks . Want de penis is ook in niet stijve stand gevoelig en zeer ontvankelijk voor aanrakingen. Maar misschien wil je toch eerst je hand gebruiken om hem op te winden. Als je zijn penis tijdens orale seks vasthoudt. Dan kun je zelf bepalen hoe diep de penis in je mond gaat. Want je kunt met je hand om de penis heen bepalen hoe ver deze in je mond kan gaan. Zover als het prettig voelt.

De penis van een man is zeer gevoelig. Dus wees in het begin voorzichtig. En werk langzaam aan een hoger tempo. Of aan een diepere beweging. Je kunt verschillende tong-, mond- en hoofdbewegingen proberen. Alles om te zien wat het beste werkt. Maar gebruik nooit je tanden. Tenzij hij er om vraagt.

Wanneer je een man orale seks geeft. Kunt je op elk moment stoppen. En het is aan jou om te beslissen. Of je hem wilt laten ejaculeren (of cum) in je mond. Natuurlijk. Als hij een condoom draagt is dit geen probleem. Want het betekent dat je beiden beschermd bent tegen seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s). Mocht je partner geen condoom gebruiken. Dan kun je ervoor kiezen om het sperma uit je mond te verwijderen door het bijvoorbeeld te laten lekken. Of door de spuigen. Maar je kunt sperma ook doorslikken.

Wat te weten over het doorslikken van sperma

Sperma is een combinatie van vloeistoffen. Waaronder sperma en water. Mannetjes produceren sperma na ejaculatie van de penis. Hoewel het doorslikken van sperma een relatief veilige en gangbare praktijk is. Zijn er wel enkele risico’s waar men zich bewust van moet zijn.

Orale seks is een veel voorkomende vorm van seksuele activiteit. Sommige mensen kunnen genieten van het doorslikken van sperma als onderdeel van orale seks. Anderen voelen zich misschien niet op hun gemak als ze dat doen. Mensen kunnen zich ook ongemakkelijk voelen om een partner te laten proeven of hun sperma in te slikken.

Open, eerlijke communicatie tussen seksuele partners is essentieel. Het kan mensen helpen om zich op hun gemak te voelen met elkaar. En om de seksuele bevrediging te stimuleren. Het kan ook het gevoel van zelfbewustzijn verminderen.

Het doorslikken van sperma is geen noodzakelijk onderdeel van orale seks. En een persoon moet geen druk voelen om het te doen als ze dat niet willen.

Wat is sperma?

Sperma is een mengsel van vloeistoffen die afkomstig zijn van verschillende lichaamsklieren. Het bevat verschillende bestanddelen. Waaronder sperma.
Wanneer een mannetje uit de penis ejaculeert. Dan produceert het sperma. Dat bestaat uit water, proteïne en kleine hoeveelheden sperma.

Is het veilig om sperma in te slikken?

Het is over het algemeen veilig om sperma in te slikken. Geen van de bestanddelen van het sperma zijn schadelijk. Er zijn echter enkele gevallen waarin het niet veilig is om sperma in te slikken.

Zelden kunnen mensen allergisch zijn voor sperma. Dit staat bekend als rudimentaire plasma-overgevoeligheid.
Omdat sperma een lichaamsvloeistof is. Kan het ook seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s), zoals hiv, met zich meebrengen. Mensen met vluchtige contacten moeten ervoor zorgen dat ze getest zijn op soa’s. Voordat ze aan enige vorm van seksuele activiteit beginnen. Het is ook belangrijk om een open discussie te voeren over eventuele soa’s. En het gebruik van barrièremiddelen om overdracht te voorkomen.

Sommige mensen geloven misschien dat het slikken van sperma kan leiden tot een zwangerschap. Maar dit is uiterst onwaarschijnlijk. Zwangerschap kan alleen voorkomen als het sperma in contact komt met een eicel en deze kan bevruchten.

Waaruit bestaat sperma?

Sperma bestaat uit minimale hoeveelheden sperma. De rest bestaat uit eiwitten, fructose, slijm, enzymen, water, vitaminen en mineralen.
Een ejaculaat kan ongeveer een theelepel vullen en bevat slechts ongeveer 5-7 calorieën.
Hoewel sommige mensen geloven dat het hoog in eiwit is. Is het eiwitgehalte in het sperma verwaarloosbaar.

Hoe smaakt sperma?

Slechts een klein deel van het sperma is sperma. De andere componenten geven smaak.
Een van deze componenten is ergothioneine. Champignons bevatten vaak deze antioxidant. Dit kan een lichte paddenstoel-achtige smaak geven aan sperma.

Ondanks veel anekdotisch bewijs is er geen definitief onderzoek waaruit blijkt dat een dieet de smaak van sperma beïnvloedt. Sommige mensen suggereren dat vruchtensap en groenten de smaak verbeteren .Terwijl rood vlees, kaas en koffie de smaak kunnen verslechteren.

De smaak van sperma varieert van persoon tot persoon. Sommige mensen beschrijven de smaak als zijnde: Ziltig. Bitter. Liefelijk. Metaalachtig. Muskusachtig

Bepaalde levensstijlgewoonten kunnen de smaak van sperma veranderen door de samenstelling ervan te wijzigen. Zo bleek uit een meta-analyse uit 2016 dat roken de kwaliteit van het sperma verlaagt. En de samenstelling ervan verandert. Hetgeen de smaak kan beïnvloeden.

Gezondheidsproblemen

Ook kunnen sommige mensen gezondheidsproblemen hebben die van invloed zijn op hun smaakreceptoren. Deze mensen kunnen de smaak van sperma anders interpreteren dan anderen. Sommige van deze gezondheidsproblemen kunnen onder meer zijn:
Luchtweg- of middenoorinfecties. Blootstelling aan bepaalde geneesmiddelen of chemicaliën. Hoofdverwondingen. Chirurgie van het oor, de neus en de keel. Tandproblemen. Bestralingstherapie voor hoofd- en hals-kankers.

Hoe ruikt sperma?

Net als de smaak geven andere vloeistoffen dan sperma een geur aan sperma. De geur van sperma kan veranderen. Wanneer het bijvoorbeeld in contact komt met andere lichaamsvloeistoffen, zoals urine en zweet.

Het kan ook anders ruiken als de pH-balans niet meer in orde is. Normaal gesproken heeft sperma een pH-waarde tussen 7,2 en 8,0. Maar wanneer sperma in contact komt met de vagina. Die een licht zure omgeving heeft. Kan het anders ruiken.

Omdat sperma meestal water bevat. Kan het geen geur of een vage geur hebben. Omdat de pH-waarde licht alkalisch is. Andere componenten – zoals fructose, magnesium of calcium – kunnen ervoor zorgen dat het zoet, metaalachtig of zout ruikt.

De geur van sperma mag niet doordringend zijn. Een sterke geur, zoals een visachtige geur, kan een symptoom zijn van een probleem. Zoals bijvoorbeeld een infectie.

Zijn er gezondheidsvoordelen bij het slikken van sperma?

Er is weinig onderzoek gedaan naar de gezondheidsvoordelen van het inslikken van sperma.
Veel voedingsclaims over sperma zijn onjuist. Aangezien mensen een kleine hoeveelheid ejaculaat produceren. Is het daarom onwaarschijnlijk dat iemand genoeg zal consumeren om enige waarneembare gezondheidseffecten te hebben.

Een opmerkelijke studie uit 2002 suggereert een verband tussen de blootstelling aan sperma en de stemming. Vrouwen die rechtstreeks aan sperma werden blootgesteld. Hadden minder depressieve symptomen.
De studie hield echter geen rekening met andere factoren die kunnen bijdragen aan een verbeterde gemoedstoestand. Waaronder de seksuele activiteit zelf.

Een andere kleine studie uit 2003 legt een verband tussen langdurige blootstelling aan sperma en een vermindering van het risico op zwangerschapsvergiftiging. Er is echter veel meer onderzoek nodig om dit verband te bevestigen.

Zijn er risico’s?

Er is een risico verbonden aan het hebben van orale seks zonder een barrièremethode voor anticonceptie. Mensen kunnen hun risico op het krijgen van soa’s via orale seks beperken door gebruik te maken van barrièremethoden voor anticonceptie, zoals condooms. Ook kunnen zij ervoor zorgen dat zij en hun partner(s) zich regelmatig op soa’s laten testen.

Een klein deel van de mensen is allergisch voor sperma. Als deze mensen het inslikken. Kunnen ze een allergische reactie krijgen.

Mensen met een sperma-allergie kunnen condooms gebruiken om te voorkomen dat ze ermee in contact komen

Hoe geef je een vrouw orale seks?

Voordat je begint met het geven van orale seks aan een vrouw. Kan het zijn dat ze het leuk vindt als je eerst haar boven dijen en het gebied rond haar vagina kust en aanraakt. Om haar te helpen opgewonden te raken.

Het hele genitale gebied is gevoelig. Maar voor de meeste vrouwen is de clitoris (met zijn 8.000 zenuwuiteinden) het meest gevoelige deel. Maak voorzichtig een deel van de buitenste lippen van de vagina. En zoek vervolgens naar de vaginale opening. En daarna de clitoris met capuchon er net boven.

Begin zachtjes. Gebruik een ontspannen tong om langzame bewegingen te maken. En werk vervolgens aan snellere bewegingen met een stevigere tong. Je kunt op verschillende manieren experimenteren met het bewegen van uw tong en verschillende ritmes uitproberen – waarbij u aanwijzingen van uw partner neemt om uit te vinden wat zij het leukst vindt.

Hoe geef je orale anale seks (rimming)?

Het uitvoeren van orale seks op de anus van je partner. Ook wel rimming genoemd. Kan deel uitmaken van elke seksuele relatie. Of het nu gaat om homo’s, biseksuelen of hetero’s.

Als je zich zorgen maakt over de hygiëne, vraag dan je partner om zich eerst te wassen. Je zou ook samen kunnen douchen als onderdeel van het voorspel.

Voordat je begint. Kan je partner het leuk vinden. Als je zachtjes zoent. En het gebied rond de anus aanraakt. Inclusief de perineum. Het gebied van de huid tussen de geslachtsdelen en de anus. Je kunt de daarna concentreren op de anus. Je tong rond het buitenste gebied laten cirkelen. En tenslotte je tong inbrengen. Vergeet niet naar je partner te luisteren. En te doen wat hij/zij leuk vindt. Of dat nu likken, zuigen of zachtjes sonderen is.

Als je orale seks geeft aan een vrouw. Beweeg dan niet van de anus naar de vagina. Omdat dit bacteriën kan overbrengen. En een infectie kan veroorzaken.

Moet ik orale seks hebben?

Het is een zeer persoonlijke keuze om te beslissen of je orale seks wilt hebben. Alleen jij en je partner kunnen weten of jullie klaar zijn om te experimenteren met orale seks. Ervaar of het goed voelt. En of je je beiden op je gemak voelt bij de beslissing.

Door met je partner te praten over bescherming voordat je begint met orale seks, wordt het makkelijker. Dit kan gênant aanvoelen. Maar de verantwoordelijkheid nemen voor de bescherming van jezelf en je partner is een belangrijk onderdeel van het hebben van seks. Als je het te lastig vindt om over te praten. Dan bent je misschien nog niet klaar voor orale seks.

Je moet nooit orale seks geven of ontvangen omdat je je gedwongen voelt. Laat je niet dwingen tot enige vorm van seks door. Orale seks moet voor beiden leuk zijn.

orale seks


Er zijn genoeg hulpmiddelen en machines die het gevoel van orale seks kunnen evenaren.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten