cropped-ae161-bulk-arm-detail_1000x1000-2.jpg

Erogene zones

Erogene zones

De erogene zones bij mannen

Erogene zones bij mannen om mee te experimenteren voor betere seks.
Sommige delen van ons lichaam zijn gevoeliger dan andere. Dat weten we allemaal. Er is een reden waarom we ons kietelig voelen rond onze ribben. De achterkant van onze hand gebruiken om iemands temperatuur te controleren. Het gevoel hebben dat we in de hemel zijn als iemand ons hoofd. Of onze voeten masseert. En een hel als we een knie of elleboog stoten. Dat komt door de zenuwuiteinden die in deze gebieden aanwezig zijn.

De zenuwuiteinden dragen informatie over elke externe stimulans aan onze hersenen. De intensiteit van de pijn. En het plezier neemt toe met het aantal aanwezige zenuwuiteinden. En dus kunnen de delen van het lichaam die het meeste pijn kunnen doen. Ons ook een enorm plezier doen.

Erogene zones bij mannen om mee te experimenteren voor betere seks

Voor elk van deze onderdelen kunnen verschillende soorten aanrakingen worden gebruikt. En er kan mee worden geëxperimenteerd. Zo voelt een knijpbeweging op de tepels misschien goed aan. Maar op de polsen zal dit waarschijnlijk niet hetzelfde gevoel oproepen.

Ook kunnen niet al deze erogene zones werken als hotspots voor elke man. Mensen zijn uniek en kunnen verschillende eigenaardigheden hebben. We weten al dat seksuele activiteit gunstig is voor de gezondheid. En het bereiken van opwinding een belangrijk onderdeel is van het initiëren van seksuele activiteit. De enige manier om zeker te weten wat voor jou of je partner werkt. Is om het te proberen. Uiteraard met volledige openheid van zaken.

Het altijd leuk om de erogene zones te bedienen met hulpmiddelen of neukmachines voor een bijzondere ervaring.

erogene zones

1. Hoofdhuid

Net als elk ander lichaamsdeel op deze lijst. Zit de hoofdhuid vol met zenuwuiteinden. Van hoofdmassages tot aan het trekken aan het haar. Er zijn genoeg manieren om dit in je voordeel te gebruiken. Als hij een beetje gevoelig is voor zijn haar. Probeer dan een zachte streling achter zijn oor Of aan de achterkant van zijn nek.

2. Binnenste dij

Als het om mannen gaat. Steelt de penis meestal de show. Maar veel gebieden in die algemene regio kunnen ook opwinding veroorzaken. Dit kan echt nuttig zijn als je probeert het orgasme uit te stellen. In plaats van je te concentreren op de penis. Leid je je aandacht af naar zijn binnenste dij. Dit zorgt ervoor dat hij zich aangezet voelt. Maar niet genoeg om een orgasme te bereiken.

3. Inham van de knieën

De achterkant van de knieën is toevallig een zeer gevoelig en zenuwrijk gebied. En kan gebruikt worden om de opwinding te verhogen op vele eenvoudige manieren. Een massage is een geweldig idee als je aarzelt om je partner te benaderen. En hem of haar naar zijn of haar genotspunten vraagt. Let eens op de aanwijzingen en reacties. Als je de benen omhoog beweegt. Dit gebied kan echter ook kietelig zijn. Dus wees ook niet vederzacht met je aanraking.

4. De middellijn van de borst tot aan de ribben

Het is kietelachtig. Maar het kan een draaiende beweging zijn op de borst. Je kunt je nagels gebruiken om een beetje langs de ribben te schrapen. Nogmaals. Je kunt je partner waarschijnlijk uitlokken tot giechelen als het een te lichte aanraking is .

Maar hey. Lachen is ook goed voor de gezondheid. En het helpt de onhandigheid te verminderen die soms de weg naar de slaapkamer vindt. Seks hoeft niet altijd stomen. En serieus te zijn zoals in de films. Seks kan ook gewoon twee mensen zijn die elkaar aanraken. Giechelen. En onderzoeken wat hun lichaam kan doen.

5. Het midden van de handpalmen. De achterkant van de handen

Opgewondenheid hoeft niet eens altijd tot seks te leiden. Er zijn veel babystapjes voor die fase. En het is absoluut oké om de tijd te nemen. Maar je hoeft je ook niet te onthouden van allerlei vormen van opwinding.
Bijvoorbeeld de manier waarop je de hand van je partner vasthoudt kan leiden tot opwinding. We gebruiken onze handen voor zoveel activiteiten. Dat het geen verrassing is dat ze vol zenuwuiteinden zitten.

Dus of het nu gaat om een “toevallige” aanraking van de handen. Of een veel bewustere aanraking van de handpalm. Het kan het gewenste effect hebben. Zeker als je het begeleidt met wat oogcontact.

6. Pols

De reden dat we je pols apart noemen is. Omdat het de plek is waar je iemands hartslag kan voelen. En dat ook een intieme ervaring zijn.
Als dat niet genoeg is. Dan ja. De pols heeft wel heel veel zenuwuiteinden. Neem de tijd. En haast je niet. Deze aanraking kan zelfs op het hoogtepunt van de seksuele activiteit worden gebruikt. Om het orgasme sterker te maken.

7. Scrotum

“Een schop in de ballen” is bijna de ergste pijn die een mens kan ervaren. Maar dat toont aan dat de ballen ook een pleziercentrum kunnen zijn. Begin langzaam. Meet hoe je of je partner zich voelt. En probeer de ballen dan steviger aan te raken. Probeer ze nooit te veel te verschuiven. Want je kunt zo schade aanrichten.

8. Billen

Billen is een ander gebied vol met zenuwuiteinden. Maar is niet zo delicaat als sommige andere erogene zones. En vrouwen zijn niet de enigen die het leuk vinden dat hun billen worden samengeknepen. Of geslagen tijdens de seksuele activiteit. Een perfect moment om dit te proberen kan zijn als je wild aan het vrijen bent.

9. Tepels

Vaker wel dan niet worden mannelijke tepels genegeerd ten gunste van vrouwelijke tepels tijdens de seksuele activiteit. Maar ze zijn er niet voor niets. Van een zachte aanraking tot een zachte knijpbeweging kunnen ze de opwinding veel intenser maken.

10. Lippen

De lippen zijn een van de meest gevoelige delen van het menselijk lichaam. Omdat ze dicht opeengepakt zijn met veel zenuwuiteinden. Zelfs meer dan je vingertoppen. Geen wonder dat zoenen zo populair is.
Nou. Als je vooruitgang boekt. Laat een kus dan niet in een opwelling achter. Een kus op het juiste moment. En misschien wel op de juiste plaats. Dan kan dat erg opwindend zijn.

11. Anus

Het eerste wat we willen zeggen is dat dit niet voor iedereen is.
Het tweede is dat als je openstaat voor het idee. Het orgasmes voor jou volledig kan veranderen. De prostaat zit ongeveer twee centimeter in de anus. En wordt vaak aangeduid als de mannelijke G-spot. Het kan intens plezier brengen als het op de juiste manier wordt gestimuleerd. Bespreek dit met je partner. Gebruik veel glijmiddel. En ga rustig te werk als je dit gaat proberen.

12. Perineum

Iets minder invasief dan de anus is het perineum. Dat bevindt zich tussen het scrotum en de anus. Het is een klein plekje dat extreem gevoelig kan zijn door de aanwezigheid van vele zenuwuiteinden. En de bekkenbodemspieren. Dit kan gemakkelijk worden onderzocht tijdens orale seks. Maar geef je partner een eerlijke senstatie als je het voor de eerste keer probeert.

13. Penis

We bewaarden deze voor de hand liggende voor het einde.
Vergeleken met de 6.000-8.000 zenuwuiteinden in de clitoris van een vrouw. Ligt de mannelijke penis niet zozeer achter. De eikel heeft ongeveer 4.000 zenuwuiteinden. En is daarmee een van de meest erogene zones van het mannelijk lichaam. Maar dat is nog niet alles. Het frenulum. Het v-vormig deel onder de eikel. Voordat de schacht begint. Is een ander extreem gevoelig deel. Net als de voorhuid. In het geval van een onbesneden penissen.

Erogene zones bij vrouwen

Erogene zones bij vrouwen lenen zich bij uitstek om mee te experimenteren voor betere seks.
Buiten de gebruikelijke verdachten is hier een lijst voor de beste erogene zones voor vrouwen. Fijn om uit te proberen.

Deze erogene zones zijn je misschien al bekend. Uit eigen ervaring heb je waarschijnlijk ontdekt hoe gevoelig deze gebieden kunnen zijn. Als ze worden gestimuleerd door een partner.

1. Je oren

Je oren bevatten honderden sensorische receptoren binnenin. En de buitenste huid is ook erg gevoelig. Daarom kun je het beste voorzichtig zijn met het stimuleren van de oren. Laat je partner de buitenkant van je oor lichtjes traceren. En ga dan naar binnen om de oorlellen te kussen. En te knabbelen. Je zou ook kunnen genieten van fluisteren. Of zacht blazen. Om dat tintelende, kippenvel gevoel te krijgen.

2. De nek

De meeste mensen richten zich op de keel als de opwinding gezocht wordt. Maar de nek is een andere hete zone. Afhankelijk van de positie kan het moeilijk zijn voor je partner om met de lippen de nek te bereiken. Maar een lichte aanraking met het puntje van de vingers kan geweldig aanvoelen. Ze kunnen de gevoelige zenuwuiteinden stimuleren. Met lichte strelingen tijdens het zoenen. Maar je kunt ook  je vingernagels naar de achterkant van je nek laten lopen om een tintelende rilling te veroorzaken.

3. Je kont

Deze is misschien niet al te schokkend. Maar veel vrouwen negeren automatisch hun kont als ze weten dat ze niet van anaal spel houden. Het is niet nodig om je achterste niet te gebruiken. Alleen maar omdat je het associeert met een volledige anale penetratie.
Je partner de buitenste huid laten strelen. Of zelfs een lichte vingerzetting laten doen. is een geweldige manier om te profiteren van de vele gevoelige zenuwuiteinden in je anus. Sommige vrouwen genieten zelfs van zacht likken!

4. Je vingertoppen

Denk er eens over na:
Je vingertoppen zijn een van de meest gevoelige gebieden van je lichaam. Hoewel we meestal niet denken aan vingers als sexy. Is het vasthouden van handen. of het zachtjes kietelen van de vingertoppen tijdens de seks. Zowel erotisch als intiem. Om het een beetje op te krikken. Kan je partner teder op elk van je vingers zuigen. Eén voor één. Het onderhouden van oogcontact is hier essentieel om de aandacht die je krijgt volledig te voelen.

5. Je onderrug

De zenuwen in het kleine van je rug. Of sacrum, Zijn verbonden met je bekken. Waardoor dit gebied gevoelig is voor seksuele stimulatie. Of het nu gaat om het kietelen van een lichte aanraking. Of om een sterkere druk. Veel vrouwen vinden dit soort zintuiglijk spel aantrekkelijk.
Als je er creatief mee om wilt gaan. Probeer dan te experimenteren met temperaturen met behulp van een ijsblokje of een warmtekussen.

6. Je binnenste polsen

Dit gevoelige polsactie kan een geweldige manier zijn om de opwinding op gang te brengen. Streel de huid van de binnenste pols lichtjes. Om je partner op gang te brengen. En later kan dit overgaan tot zoenen en zacht likken.
Een deel van de aantrekkingskracht met deze zone is de factor “gevaar”. Je partner heeft de leiding genomen over een van je meest kwetsbare gebieden.

7. Je oksels

Dat klopt. Je oksels zijn een erogene zone! Er gaat niets boven een kleine opwinding om de actie van dom naar sexy te brengen. Denk er eens over na hoe responsief en kietelachtig je oksel is. Dit kan worden vertaald in seksuele gevoeligheid. Begin met lichte aanrakingen. En versnel langzaam in je bewegingen. Het gevoel te worden gekriebeld, maar ook opgewonden, kan spannend zijn.

8. Je hoofdhuid

De hoofdhuid zit vol zenuwuiteinden . Denk er maar eens over na hoe fijn het voelt als iemand met je haar speelt. Tijdens het zoenen kan je partner zijn vingernagels door je haar halen. En langs je hoofdhuid laten lopen. Om dat tintelende gevoel te stimuleren. Door zich te concentreren op de nek. Of de achterkant van de oren. Kan dit een super hete manier zijn om meerdere erogene zones tegelijk te stimuleren.

9. Je Maag

Dit is een gebied waar je alleen of samen met een partner van kunt profiteren. De sleutel tot deze erogene zone is plagerij. Het is zo dicht bij de gevarenzone. Dat het aanraken van dit gebied de bloedstroom naar je clitoris en vagina kan bevorderen. Lichte, plagerige aanrakingen met de tong en vingertoppen van je partner zijn de beste manieren om deze erogene zone te stimuleren,, Samen met temperatuurspeeltjes. Met behulp van een ijsblokje of een koud washandje.

10. Je knieën

Het kan eigenlijk super sexy zijn om je partner de achterkant van je knie te laten stimuleren. Dit heeft te maken met de gevoeligheid van deze regio. En hoe kietelig het is. Laat je partner je benen masseren tijdens het voorspel. Met speciale aandacht voor de achterkant van je knie. Met behulp van zowel de vingers als de tong.

Hoe weet je welke erogene zone je leuk vindt?

De enige manier om er echt achter te komen welke erogene zones het gevoeligst zijn. Is door ze uit te proberen. De gevoeligheid varieert van persoon tot persoon. En er is geen specifieke manier om te bepalen welke zones voor je het meest gevoelig zijn.

Vrouwen Erogene zones vs. mannen erogene zones

Hoewel we ons op deze pagina vooral richten op de dames. Kan het ook voor mannen een goed uitgangspunt zijn. Buiten de genitaliën delen vrouwen en mannen eigenlijk dezelfde erogene zones. Net zoals vrouwen plezier kunnen vinden buiten de clit en de vagina, Kunnen mannen, geloof het of niet, genieten van stimulatie die niet alleen gericht is op de penis.

Dit gezegd zijnde, zijn er een paar evidente verschillen die we nalatig zouden zijn om niet te vermelden. Omdat ze worden beschouwd als de “ultieme” erogene zones.
Voor vrouwen bestaan de ultieme erogene zones uit de tepels. De clitoris. En de G-spot.
Voor mannen zijn dit de eikel. Frenulum. En de prostaat.
Hoe groot de secundaire erogene zones ook zijn. De meesten van ons hebben nog wat meer nodig om over de finish te komen!

Hoeveel erogene zones zijn er op het vrouwelijk lichaam?

Er is eigenlijk geen vast aantal erogene zones voor vrouwen. In het algemeen zijn er vijf tot zes primaire erogene zones. Met een willekeurig aantal potentiële secundaire zones.
Maar elke persoon is anders. Je kunt leren om plezier te vinden in een nieuw deel van je lichaam, afhankelijk van je ervaringen.

Wat zijn de meest erogene zones van een vrouw?

Je meest erogene zones zijn degene die het meest betrokken zijn bij geslachtsgemeenschap. Inclusief je tepels. Clitoris. G-spot Baarmoederhals. En vaginale opening.
De meest erogene secundaire zones verschillen van persoon tot persoon. Je weet alleen wat je leuk vindt door dingen uit te testen. Dus het is aan jou om uit te vinden wat je meest gevoelige zones zijn!

Zijn vrouwen-voeten erogene zones?

Hoewel we deze niet in deze pagina hebben opgenomen. Vinden veel vrouwen stimulatie van hun voeten wel prettig. Ook dit heeft te maken met het kietelende gevoel dat zich kan vertalen in seksuele stimulatie. Het masseren van je voeten is een goede manier om de doorbloeding te verhogen. En het gevoel van opwinding te versterken. Je kunt je partner zelfs vragen om je voet en tenen zachtjes te likken.
Maar pas op! Voeten kunnen voor sommige vrouwen een erogene zone zijn. Maar voor andere vrouwen blijken ze te kietelig.

Experimenteren met verschillende erogene zones kan de seks aangenamer en spannender maken. Zowel voor jou en je partner. Hoewel sommige van deze zones een beetje vreemd of avontuurlijk lijken. Zul je nooit weten of je ze leuk vindt totdat je het probeert!

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten