cropped-ae161-bulk-arm-detail_1000x1000-2.jpg

Erectie

Erectie

Je krijgt al een erectie sinds je puberteit. Je lichaam wordt klaar gemaakt voor de voortplanting. Een Erectie is de normaalste zaak van de wereld.
Toch kun je je afvragen waarom je een rectie krijgt?
Wat gebeurd er met mijn lichaam bij het krijgen van een erectie?
Het begrijpen van dit fysiologische proces van het krijgen van een erectie helpen om nieuwe inzichten te verkrijgen over dit soms beladen maar zo belangrijke onderwerp. Vandaar deze informatie.

Hoe ontstaat een erectie

De penis heeft twee kamers in de penis die de ‘corpora cavernosa’ worden genoemd. Deze kamers strekken zich uit van de kop van de penis tot diep in het bekken. De binnenkant van deze kamers zijn gemaakt van sponsachtig weefsel. Net als een echte spons. En hebben de mogelijkheid om bloedvolume te krijgen en te groeien in grootte. Het bloed vult bij een erectie deze kamers.

Wanneer je de dagelijkse dingen doet. Zonder opgewonden te zijn. Op het werk. Op de sportschool. Of boodschappen doet. Dan zijn de bloedvaten die de penis van bloed voorzien slechts gedeeltelijk open. Dit zorgt voor de bloedstroom die nodig is om het weefsel gezond te houden.
De werkelijke magie ontstaat als je opgewonden raakt. Er gebeurt dan iets bijzonder. Als reactie op fysieke of mentale stimulatie sturen je hersenen signalen. Om een hormonale reactie uit te lokken waardoor diezelfde slagaders zich volledig kunnen openen. Je krijgt een erectie.
De open slagaders laten meer bloed toe in de corpora cavernosa. Het bloed komt sneller binnen dan het via de aderen kan verlaten. De aderen worden samengeperst. Waardoor het bloed in de penis wordt opgesloten. Met deze kettingreactie kunt je een erectie bereiken en behouden.

Wanneer je hersenen stoppen met het verzenden van signalen die wijzen op seksuele opwinding. Dan eindigt de hormonale reactie. Je slagaders gaan terug naar hun normale toestand. En je penis keert terug naar een slappe toestand. Het einde van de erectie.

Verrassende feiten over de erecties

Of je nu een erectie hebt of niet. De meeste mannen denken alles te weten wat er te weten valt over penissen. Maar erectiestoornissen treft veel mannen. Van wie velen niet begrijpen hoe of waarom het gebeurt.

1. De meeste mannen met erectiestoornissen hebben eigenlijk geen erectiestoornissen. Het niet goed functioneren van de erectie heeft een onderliggende oorzaak. Die meestal verholpen kan worden.

2. Oudere mannen hebben eerder last van erectie ontevredenheid dan van erectie disfunctie. Dit betekent dat het krijgen en houden van een erectie moeilijker is geworden. En meer frustrerend geeft omdat het wat moelijker gaat, maar een erectie is zeker niet onmogelijk.

3. Penissen zijn kwetsbaar. Je kunt zelfs je penis breken. Het is echter niet als een gebroken bot. In plaats daarvan barsten de bloedvaten in de penis. Waardoor er een pijnlijke zwelling ontstaat. Volgens de National Health Service van het Verenigd Koninkrijk wordt een derde van de gevallen van penisbreuk toegeschreven aan geslachtsgemeenschap waarbij de partner bovenop de liggende man komt zitten.

4. Erecties vertonen zich vroeg. Een erectie vertoont zich al in de baarmoeder. Mannelijke foetussen kunnen erecties krijgen in de baarmoeder.

5. Medicijnen voor erectie stoornissen werken niet altijd. Additieven die ontworpen zijn om mannen met te helpen een gezond seksleven te herwinnen werken in ongeveer twee derde van de gevallen.

6. Kortere penissen maken grotere erecties. Onderzoek toont aan dat mannen met een kortere penis een erectie ervaren die de grootte van de penis met 86 procent vergroot. Bij langere penissen lijkt de groei meer op 47 procent.

6. De gemiddelde erectie is 12,7 cm lang. In een studie van 2013 is geprobeerd om de grootte van de penis voor eens en altijd te regelen. De bevindingen. De gemiddelde penis in erectie heeft gewoon lengte van 12,7 cm.

7. De grootste erectie ter wereld is 33 cm. van Jonah Falcon. Het wordt gezegd dat hij ‘s werelds grootste penis heef. Als hij slap is, meet hij 12,7 cm.

8. Een erectiestoornis kan een ernstig gezondheidsprobleem signaleren. Soms zijn seksuele problemen een teken van grotere problemen. Volgens de Mayo Clinic kan een erectiestoornis worden veroorzaakt door hartziekten, diabetes, de ziekte van Parkinson, multiple sclerose, een hoog cholesterolgehalte en nog veel meer.

9. Erecties zijn niet nodig voor een orgasme. Mannen die geen erecties kunnen krijgen, kunnen nog steeds een orgasme krijgen.

10. Levensstijl keuzes kunnen je meer vatbaar maken voor een erectiestoornis. Alcoholisme, drugsgebruik, overgewicht, roken, bepaalde medicijnen en zelfs “langdurig fietsen” kunnen leiden tot een stoornis.

11. Mannen hebben tussen de drie en vijf erecties per nacht. Elke nacht als je slaapt, is je penis hard aan het werk. De gemiddelde man ervaart tot vijf erecties terwijl hij slaapt. De erectie duurt ongeveer 30 minuten duren.

12. Erecties worden veroorzaakt door dezelfde chemische stof die de bliksem produceert.
De toename van de bloedstroom naar de penis wordt veroorzaakt door stikstofmonoxide.  Dat op natuurlijke wijze wordt geproduceerd door blikseminslag. Ook door automotoren en elektriciteitscentrales overigens.

13. Mannen hebben erecties in verschillende richtingen
Ongeveer één op de 20 mannen heeft een erectie die verticaal naar de hemel wijst.
Een andere op 20 punten laat de erectie naar zijn voeten wijzen.
De meeste mannen zitten er ergens tussenin.

14. Alle erecties zijn niet gelijk. Er zijn drie soorten.
Er zijn reflexmatige erecties. Die worden veroorzaakt door, nou ja, iemand (of iets!) die de penis fysiek stimuleert. Deze signalen bereiken niet eens je hersenen. Daarom wordt het een reflex genoemd.
Dan zijn er psychogene erecties. Waarbij het signaal uit je hersenen komt. En ja. Dat is wanneer je denkt aan opwindende gedachten.
En hebben we de nachtelijke erecties. Die ‘s nachts (en ‘s morgens) gebeuren. Of je het nu leuk vindt of niet.

15. Ook zijn er verschillende vormen van de penis tijdens een erectie.
Er is de “straight on”. Waar de penis even breed is als een cilinder.
De ‘Eiffeltoren’.  Waar het breder is aan de basis en smaller aan de punt.
En de ‘honkbalknuppel’. Waar het smal is aan de basis en breed aan de punt.
Alle drie zijn ze volkomen natuurlijk.

16. Mondelinge seks geeft je een grotere erectie.
Uit een studie van 2013 bleek dat mannen die werden opgewonden door orale seks grotere erecties meldden. Dan degenen die het werk zelf deden. De betrouwbaarheid van dit soort studies laat soms wat te wensen over.

17. Het overslaan van masturbatie voor een paar dagen helpt voor een betere erectie.
Door masturbatie tot een minimum te beperken kan de bloedstroom naar de penis toenemen. Dus als je seks hebt voelt de penis harder en groter aan voor je partner. De keerzijde is echter dat regelmatige lichaamsbeweging is goed voor de weefsels in je penis.

18.  Erecties die niet verdwijnen behoeven hulp.
Priapisme is de toestand van een penis in erectie die niet langer dan vier uur verdwijnt vereist onmiddellijke medische aandacht. In extreme gevallen (wanneer er sprake is van een vaatziekte) kan dit leiden tot peniskanker. En een moedwillige val van de penis.

19. Drinken of roken kan leiden tot een erectiestoornis.

20. De slaapcyclus beïnvloedt de erectie.
De hele nacht opblijven of slapen met een partner die snurkt beïnvloedt de slaapcyclus van een man. Wat op zijn beurt de normale cyclus van erecties die tijdens de nacht plaatsvinden beïnvloedt.

21. De penis luistert niet naar je.
De penis gehoorzaamt niet aan de orde van zijn meester. Die hem naar believen probeert op te richten of te laten krimpen. Terwijl de penis in plaats daarvan vrijelijk opricht terwijl zijn meester slaapt. De penis, moet gezegd worden, heeft zijn eigen geest.

22. Het hebben van een erectie in de ochtend is de normaalste zaak van de wereld.
Mannen worden vaak wakker met een erectie. Die informeel de bijnaam ‘morning glory’ of ‘odol’ krijgt.

23. De penis is een spier.
Een bijnaam voor een penis is “liefdesspier”. Een penis is echter geen spier. Een penis in erectie is meer een spons die gevuld is met bloed.

24. Geuren kunnen helpen bij een erectie.
Bepaalde geuren kunnen de doorbloeding van de penis tijdens een erectie verhogen. Zoals zoethout, pompoentaart, lavendel, donuts en chocolade. De geur van donuts kan de doorbloeding van de penis verhogen.

15. Stress erectiestoornis erger maken. Kan psychologische stress veroorzaken. En daarmee ook erectieproblemen versterken. Wanneer mannen gefrustreerd zijn door hun onvermogen om te presteren, kan het nog moeilijker worden om erectieproblemen te overwinnen. Praten met een arts of seksuoloog of het gebruik van Kamagra kan helpen.

Dingen om te overwegen

Ben je niet blij met hoe hard je erecties worden? Dan ben je niet alleen.
De sleutel is uit te zoeken of je te maken hebt met een eenmalig probleem. Of dat dit regelmatig voorkomt. Want ook op het gebied van seksualiteit is de staat van het lichaam belangrijk.
Hoe dan ook, een combinatie van praten met uw partner, een paar aanpassingen van de levensstijl en het vormen van nieuwe gewoontes kan helpen

Begin met een gesprek met uw partner
Praten met je partner is de enige manier om te communiceren hoe je je voelt en wat je ervaart. Gebruik deze tijd om een discussie op gang te brengen over eventuele angsten. Over uw ontevredenheid of zelfs verveling die u hebt over uw huidige seksleven.

Ontevredenheid over je seksleven betekent niet noodzakelijkerwijs ontevredenheid over je partner. Of relatie. Probeer te voorkomen dat je in de richting van extremen verdwaalt. Doe je best om je partner gerust te stellen. Misschien heb je gewoon iets nieuws nodig om de dingen op te vrolijken.

Seksueel gedrag wordt vaak geleerd van de media (inclusief porno websites) die we consumeren. Dit omvat zowel positieve als negatieve uitingen van seksuele activiteit. Wees je ervan bewust dat wat je denkt dat seks hoort te zijn misschien niet is wat jij of je partner willen.

Timing is belangrijk. Seks is niet het moment om te multitasken. Je wilt niet het risico lopen dat je partner zich ongehoord voelt tijdens een kwetsbaar gesprek.

Probeer iets nieuws in de slaapkamer

Voordat je iets te drastisch of langdurig aan je dieet of levensstijl werkt, probeer om de zaken wat pittiger te maken voor een boost van je seksleven.

Nieuwe posities. Probeer de benen van uw partner op uw schouders te leggen als je penetreert. Doe het van achteren terwijl je op je zij ligt. Of met je partner op haar handen en knieën. Of laat je partner haar benen dichter bij elkaar houden om het vaginakanaal of de anale zone aan te spannen.

Seksspeeltjes.
Neukmachines, handheld vibrators, penisringen, billenpluggen en anale parels kunnen een leuke manier zijn om de penis, clitoris of anus te stimuleren.

Erectie

Andere vormen van seksueel contact. Gebruik je mond en tong om spanning op te bouwen. Hetzij op elkaars genitaliën. Hetzij op of om andere erogene gebieden.

Verschillende ingangspunten. In een heteroseksuele relatie en alleen vaginale seks geprobeerd? Vraag je partner of ze geïnteresseerd is in het proberen van anale seks. Of dat ze je willen vastpinnen met een speeltje. Pro tip: breng veel glijmiddel mee!

Rollenspel. Stel een situatie op of speel als personages om een opwindend verhaal op te bouwen rond je seksuele ontmoeting.

Concentreer je minder op seksuele prestaties. Concentreer je in plaats daarvan meer op het identificeren van het soort aanraking dat voor jou het prettigst aanvoelt.

Eet meer fruit, groenten, volle granen en peulvruchten.
De voedingsstoffen in veel fruit, groenten, volle granen en peulvruchten helpen de doorbloeding van je lichaam te verbeteren – ook van je penis.
En de bloedstroom naar de penis is een van de sleutels tot gezonde, consistente erecties.

Voedingsmiddelen die kunnen helpen:

Vruchten met een hoog gehalte aan antioxidanten en anthocyanen, zoals bosbessen, kunnen helpen om lichaamsweefsels te beschermen en uw risico op hartziekten te verlagen.

Dicht, bladgroen met foliumzuur, zoals spinazie, kan helpen om het testosterongehalte te verhogen.

Voedingsmiddelen met B-12, zoals gefermenteerde soja, kunnen andere lichaamsfuncties die bijdragen aan de gezondheid van de erectie helpen ondersteunen.

Voedingsmiddelen met L-arginine, zoals havermout, kunnen helpen je spieren te ontspannen en de doorbloeding te verbeteren.

Eet minder vet, gefrituurd en verwerkt voedsel.

Kies voor haver of volkorengranen in plaats van verwerkte granen.

Koop kaas in zijn geheel in plaats van voor geraspt.

Als je het eigenlijk altijd te druk hebt, kan het nuttig zijn om saladegroenten en andere gemakkelijk voor te bereiden groenten en granen zoals quinoa bij de hand te houden.

Bespaar op uw alcoholgebruik
Zware alcoholconsumptie wordt geassocieerd met een hoger risico op seksuele disfunctie.
Een of twee drankjes kunnen meestal geen kwaad. Het kan zelfs helpen met het verminderen van risico op erectieproblemen.
Maar er is een direct verband tussen hoeveel drankjes je ophebt en hoe vaak je problemen hebt met seksuele prestaties.

Voel je vrij om meer cafeïne te drinken
Hou je van koffie of thee? Geweldig! Cafeïne is een manier om de bloedstroom te verbeteren en de spieren te ontspannen die je helpen een erectie te krijgen en te houden.
Probeer zwarte koffie. Ongezoete thee. Een cafeïne houdende dranken zonder zoetstoffen.

Krijg elke dag minstens 20 minuten gematigde lichaamsbeweging.
Sommige onderzoeken suggereren dat fysieke inactiviteit een negatief effect kan hebben op de de werking van een erectie.
Slechts 20 minuten lichaamsbeweging per dag kan helpen bij het verbeteren van de bloedsomloop en hulp bij gewichtsbeheersing. Twee belangrijke factoren in de algehele gezondheid van de erectie.
Maak tijd voor een korte wandeling of joggen Of overweeg de volgende bewegingen voor een training thuis:

Planken

push-ups

situps

hurkzitten

burpees

Let wel op hoeveel tijd je fietst…
Sommige onderzoeken suggereren dat de druk op de bloedvaten en zenuwen in het bekkengebied bij het fietsen kan leiden tot erectiestoornissen.
Er is meer onderzoek nodig om te weten of er echt een verband is.
Als je veel fietst om te werken of gewoon voor de lol overweeg dan om te investeren in een zitting die een deel van de druk van uw perineum wegneemt. Want is de plek waar de druk de meeste schade kan aanrichten.

Al met al, behoud een gezond gewicht
Het hebben van overgewicht of obesitas kan uw geslachtsdrift beïnvloeden. En het risico op aandoeningen die van invloed zijn op uw seksuele gezondheid vergroten. Waaronder:

type 2 diabetes

hoge bloeddruk

hoog cholesterolgehalte

Het eten van een evenwichtig dieet en het krijgen van regelmatige lichaamsbeweging zijn de sleutel.

Zorg ervoor dat je genoeg slaap krijgt
Niet genoeg slaap krijgen, vooral als gevolg van slaapapneu en andere slaapstoornissen, is gekoppeld aan een verhoogd risico op erectiestoornissen.
Slaapverlies kan ook leiden tot een grotere kans op het ontstaan van plaque in de slagaders (atherosclerose). Dit kan uw bloedsomloop beïnvloeden. Waardoor het moeilijker wordt om een erectie te krijgen en te behouden.

Enkele tips om ervoor te zorgen dat u uw zes tot acht uur per nacht krijgt:

Zet alle schermen – ook uw telefoon, computer of TV – minstens een uur voor het slapengaan uit.

Vermijd cafeïne houdende dranken na ongeveer 18.00 uur.

Beperk eventuele dag dutjes tot maximaal een uur.

Probeer elke dag op hetzelfde tijdstip naar bed te gaan en wakker te worden.

Overweeg om ongeveer een uur voor het slapengaan een melatoninesupplement te nemen.

Houd uw slaapkamer op ongeveer 21°C.

Doe wat je kunt om uw stress te minimaliseren of beter te beheersen.

Luister naar muziek.

Steek een aromatherapiekaars aan. Ofverspreid essentiële oliën.

Houd een dagboek bij om je gedachten op te schrijven.

Maak jezelf aan het lachen met een grappige film of stand-up comedy.

Probeer je nicotinegebruik terug te dringen
Nicotine en andere chemicaliën in verdampers, sigaretten, sigaren en andere producten kunnen het bloedvat beschadigen. En de effectiviteit van stikstofmonoxide verminderen.
Stikstofoxide opent uw bloedvaten, waardoor het bloed makkelijker doorstroomt als u rechtop staat. Het verminderen van de effectiviteit ervan kan het moeilijker maken om rechtop te komen en te blijven staan.
Hoe eerder je stopt, hoe lager het risico op het ontwikkelen van een negatief effect op je erectie.

Nederlands Nederlands English English

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten