cropped-ae161-bulk-arm-detail_1000x1000-2.jpg

Anale seks

Anale seks

Wat is anale seks?

Mensen denken meestal aan anale seks zoals wanneer de penis van een man de anus binnenkomt. Maar het omvat ook het gebruik van vingers of seksspeeltjes in de anus Of het likken van de anus (‘rimmen’). U kunt meer lezen over orale en anale seks op onze ‘Hoe kun je orale seks hebben’ pagina.

Iedereen kan genieten van anale seks, of het nu gaat om een man, vrouw, homo, biseksueel of hetero, en of ze het nu geven of ontvangen. Hoewel veel homomannen ervan genieten, geven sommigen er de voorkeur aan om geen penetratieve anale seks te hebben. Het is aan jou om te beslissen waar je mee wilt experimenteren en om uit te vinden wat je leuk vindt.

SNELE FEITEN

Veel mensen houden van anale seks . Ja. Zowel hetero, homo als biseksueel geaarde mensen.

Door onbeschermde anale seks loop je een groter risico op hiv en andere seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s) dan bij andere seksuele handelingen. Het gebruik van een condoom beschermt jou en je partner op de juiste manier.

De anus is niet zelf smerend. Dus je moet veel glijmiddel gebruiken. Gebruik alleen glijmiddelen op waterbasis die speciaal zijn ontwikkeld voor seks. Glijmiddelen op oliebasis kunnen condooms doen breken.

Als je direct na de anale seks overgaat tot orale of vaginale seks. Gebruik dan een nieuwe condoom om kruisbesmetting te voorkomen.

Anaalseks is elke vorm van seksuele activiteit waarbij het anale gebied betrokken is. Of je nu denkt aan het hebben van anale seks voor de eerste keer. Of je wilt gewoon meer informatie over hoe veilig te blijven en te genieten van het, deze pagina zal helpen bij het beantwoorden van uw vragen.

Hoe heb je anale seks?

Als je de anale omgeving voor het eerst verkent kan het vreemd aanvoelen. Daarom voordat je begint. Zorg ervoor dat jij en je partner erover hebben gepraat. En het allebei graag willen uitproberen. Als je merkt dat je het niet leuk vindt. Leg dan aan je partner uit dat anale seks niets voor jou is.

Als je besluit om penetratieve anale seks te hebben. Begin dan langzaam met aanraken. En strelen om te wennen aan het idee. En zorg ervoor dat je ontspannen bent. No stress. Dit is belangrijk omdat er een spier in de anus (de sluitspier) zit die ontspannen moet zijn om de penetratie comfortabel te laten verlopen. Als je anale seks geeft. Gebruik dan veel glijmiddel. En begin met een beetje te penetreren. En trek de penis er vervolgens helemaal uit. Als je partner klaar is. Dring dan wat verder door. En trek de penis er dan weer uit. Ga hiermee door tot je er volledig in bent. Zorg ervoor dat u naar je partner luistert. En begrijpt hoe hij of zij zich voelt. Wees bereid om op elk moment te stoppen. Zeker wanneer hij of zij zich ongemakkelijk voelt. Of pijn heeft.

Anaalseks kan stimulerend en aangenaam zijn voor zowel de persoon die geeft als de persoon die ontvangt. Maar het kan ook een tijdje duren om te wennen aan hoe het voelt. Als het de eerste keer niet perfect gaat. Kunt u het altijd weer opnieuw proberen als je beiden in de stemming bent. Vergeet niet dat je ook kunt pauzeren. of stoppen wanneer je maar wilt. Het feit dat je iets bent begonnen betekent niet dat je direct verder moet gaan.

Probeer eens een hulpmiddel of een machine zodat je zelf de intensiteit en het tempo kunt instellen.

Anale seks

Hoe stimuleer ik de prostaat van een man?

Veel mannen hebben zenuwuiteinden in hun prostaat. En hun anus. En ze vinden het vaak leuk om deze te laten stimuleren. De prostaat zit tussen de blaas en de penis. En kan worden gestimuleerd met een vinger of seksspeeltje in de anus. Er zitten echter veel bloedvaten in en rond de prostaat. En deze kan gekneusd raken als er ruw mee wordt omgegaan Dus behandel het allemaal voorzichtig. En gebruik veel glijmiddel.

Is anale seks pijnlijk?

Voor veel mensen is anale seks een prettig onderdeel van hun seksleven. Maar of je nu een man of een vrouw bent. Penetratieve anale seks kan ongemakkelijk zijn. Of zelfs pijnlijk zijn als je je bijvoorbeeld haast. Vooral als het uw eerste keer is.

Gelukkig zijn er zaken die je kunt doen om de pijn te verminderen. Zo kun je ervoor zorgen dat je ontspannen bent. Langzaam penetreert. Veel glijmiddel op waterbasis gebruikt. En je met kleinere voorwerpen zoals vingers of seksspeeltjes je je een weg naar de penetratie baant.

Voortdurende communicatie is de beste manier om ervoor te zorgen dat u beiden genieten van anale seks. Als u op een bepaald moment het gevoel heeft dat het te oncomfortabel of pijnlijk is. Dan moet je onmiddellijk stoppen.

Anaalseks, hiv en soa

Het hebben van anale seks verhoogt de kans op hiv. En ook andere seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s). Zoals chlamydia. Herpes genitalis. Wratten. Gonorroe. En syfilis. Er zijn echter eenvoudige stappen die je kunt nemen om jezelf en je partner te beschermen.

De binnenwand van de anus is dun. En scheurt gemakkelijk. Wat de anus kwetsbaarder maakt voor infecties. Dus als je de ontvankelijke partner bent. Vaak de buttom genoemd) heb je een hoger risico op soa’s en hiv dan bij veel andere soorten seks.

Gebruik bescherming

Of je nu een man of vrouw bent, hetero, biseksueel of homo. Volg dit advies op om het risico voor jou en je partner te verminderen:

Je kunt een uitwendig (mannelijk) condoom (dat over de penis gaat) gebruiken. Of een inwendig (ook wel vrouwencondoom genoemd) gebruiken. Dat voor de seks in de anus wordt ingebracht. Net zoals het in de vagina zou worden gebruikt. Sommige mensen voelen zich veiliger bij het gebruik van extra dikke condooms voor anale seks. je moet ook condooms gebruiken op seksspeeltjes die u gebruikt.

Infecties of bacteriën kunnen worden doorgegeven van de anus naar de vagina of de mond. Dus wees voorzichtig bij het wisselen tussen verschillende soorten seks. Was altijd je vingers en penis. Of seksspeeltjes als je van het ene naar het andere gebied gaat. En zorg ervoor dat je een nieuw condoom gebruikt.

Glijmiddel

In tegenstelling tot de vagina produceert de anus geen eigen glijmiddel. Dus. Het is belangrijk om een goed glijmiddel te gebruiken om de seks comfortabeler te maken. En om schade aan de anus te voorkomen.

Gebruik het sperma (sperma) van je partner niet als glijmiddel. Gebruik altijd een glijmiddel op waterbasis dat speciaal is ontworpen voor seks. Glijmiddelen op oliebasis (zoals babyolie en vaseline) kunnen condooms verzwakken. En de kans op scheuren vergroten.

Voorzichtig schoonmaken

Sommige mensen maken hun anus schoon voor de anale seks. Omdat ze er zeker van willen zijn dat er geen uitwerpselen (poep) tijdens het spel voorkomen. Als je besluit dit te doen. Gebruik dan alleen water of een milde zeep. En wees heel voorzichtig. Anders kun je de anus beschadigen of scheuren. Of krabben. Waardoor je een groter risico loopt op soa’s.

Blijf onder controle

Vermijd overmatig alcohol- of drugsgebruik. Want dat kan je ervan weerhouden pijn te voelen. Of je risico’s laten nemen die je normaal gesproken niet zou nemen. 

Zwangerschap

Technisch gezien is het niet mogelijk om zwanger te worden van anale seks. Omdat er geen manier is om sperma van de anus naar de vagina te brengen. Maar er is een kleine kans dat er sperma uitlekt. En in de vagina druipt na anale seks. Het gebruik van condooms is de beste manier om je altijd goed te beschermen tegen soa’s en zwangerschap.

Moet ik anale seks hebben?

Zoals bij elke vorm van seks is het belangrijk dat beide mensen anale seks willen hebben. En dat niemand zich onder druk gezet voelt, Of gedwongen voelt om iets te doen wat hij of zij niet wil doen.

Praat met je partner over bescherming voordat je begint met anale seks. Vergeet niet dat het hebben van onbeschermde anale seks jou en je partner een hoger risico op hiv en andere soa’s geeft dan andere seksuele activiteiten. Als je veilig bent. Zul je je beiden meer ontspannen voelen en de seks leuker kunnen maken.

Beslissen over het al dan niet hebben van anale seks is een zeer persoonlijke zaak. De belangrijkste dingen om te overwegen zijn. Of het goed voelt. En of jij en je partner het allebei zeker weten.

Houden vrouwen van anale seks

In het afgelopen decennium is het praten over anale seks aanzienlijk minder taboe geworden. Misschien wel omdat de konten en billen. En ook de anus een geheel nieuwe status hebben gekregen Of omdat de maatschappij in het algemeen meer sekspositief is geworden Maar toch. Het hebben van anale seks blijft controversieel onder veel vrouwen. Hoe vaak het ook besproken wordt.

Helaas is er nog steeds een tendens om handelingen te stigmatiseren die voor sommige mensen als ‘niet-traditioneel’ kunnen worden beschouwd. Veelal vanwege een gebrek aan informatie. Maar het ding is. Anale seks kan vaak de voorkeursmethode worden voor vrouwen die geen vagina’s hebben. Voor degenen voor wie vaginale penetratie bijzonder pijnlijk is En voor vrouwen die gewoon meer plezier beleven op die manier.

Traktatie

Voor sommige vrouwen is het de kers op de taart van een seksuele sundae. Een kleine extra traktatie die iets verheft wat op zich al heerlijk was (over seks gesproken). Maar voor anderen is billenseks meer als paté. Intrigerend. Het proberen waard Maar absoluut niet in hun steegje. Zoals in. Een penis zal waarschijnlijk nooit meer in dat steegje komen.
Als je nog niet anaal aan het menu hebt toegevoegd. Maar wel nieuwsgierig bent om het te testen. Dan zijn er een aantal dingen die je eerst moet weten:

Probeer anale training.

Als je je zorgen maakt over scheuren of pijn. Dan kunt je je opwerken tot volwaardige anale beschikbaarheid door te beginnen met een buttplug. Anale parels. Of vingers. Als je comfortabel bent met een van deze dingen in je anus voor ongeveer 15 tot 20 minuten. Dan is er een goede kans dat je op een punt komt waar je met succes een penis kunt inbrengen. Of een dildo.
De grootste uitdaging is om de sluitspier zo te ontspannen dat er iets doorheen kan dringen. Om te benadrukken. Het is niet ongebruikelijk om een paar pogingen te wagen. Maar als je voelt dat je sluitspier ontspant. Of het nu gaat om een speeltje, vinger of penis. Dan weet je dat je er klaar voor bent.

Glijmiddel

Glijmiddel. Glijmiddel. Vergeet niet dat glijmiddel (en veel daarvan) je beste vriend is. Om het een stuk comfortabeler te maken. “De anus is niet zelf smerend zoals de vagina. Dus zal er een beetje extra hulp nodig zijn om de ervaring gladder te maken. Gebruik smeeroliën op waterbasis. Omdat alles wat op aardolie of olie gebaseerd is. De materialen in je condoom zal afbreken (als je er een draagt). Dat geldt ook voor een siliconen strap-on.

Bereid je voor.

Anaal douchen is altijd beschikbaar. Maar de beste inzet blijft gewoon gaan poepen voor de daad. Als je problemen hebt. Probeer eens een kruidensupplement of thee.

Praat.

Zorg ervoor dat je met je partner communiceert over hoe je je voelt als het gaat om anale seks. Als er iets niet goed voelt. Stop dan! Zelfs tijdens de daad. Check daarna. En vraag je partner wat hij of zij van de ervaring vond, hoe het hem of haar deed voelen en wat hij of zij de volgende keer misschien anders zou willen doen.

Netheid is de sleutel.

Als je van plan bent om de overgang te maken van anale naar vaginale seks. Zorg er dan voor dat je jezelf tussendoor grondig schoonmaakt. Vooral wanneer je geen condoom gebruikt. Er is een groot verhoogd risico op soa’s wanneer je de overgang van anale seks naar vaginale seks maakt. Vanwege de overdracht van fecale bacteriën in de vagina.

Hop erna  in de douche.

Naast het afvegen van jezelf. Moeten jij en je partner een douche nemen om je te ontdoen van alle bacteriën. De tijd die je samen onder de douche doorbrengt kan de stemming vormen voor een ronde.

Maak de plek schoon.

Het is niet alleen je lichaam dat je de post-butt seks moet opruimen. Zorg ervoor dat je onmiddellijk condooms verwijdert. En gooi eventuele handdoeken of lakens die een beetje rommelig zijn geworden in de was. Je hoeft niet overboord te gaan met emmers bleekmiddel. Zorg er alleen voor dat je speciale aandacht besteedt aan alles waar fecale bacteriën op kunnen zitten. En dat je het zo snel mogelijk in de vuilnisbak of wasmachine krijgt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten