Alles over seks
Alles wat je altijd al wilde weten over seks. En niet bang was om te vragen.
Ouder worden hoeft niet te betekenen dat je je mojo verliest.
Waar is mijn seksueel verlangen gebleven en hoe krijg ik het terug?
Seksueel verlangen is normaal voor de meeste mensen. De drang zelf is een complexe combinatie van intellectuele ideeën en fantasieën. Het is meestal verbonden met een fysiologische reactie. Maar een die theoretisch gescheiden kan worden. Zo kan het lichaam opgewonden raken in de aanwezigheid van iemand met wie het ongepast zou zijn om seks te hebben.
De mentale wens om seks te hebben. Ofwel een specifiek enthousiasme om erotisch verbonden te zijn met een ander wezen. Een verlangen om te masturberen. Of een meer algemeen verlangen zonder een bepaald voorwerp. Kan voorafgaan aan, volgen op of gelijktijdig zijn met de eigenlijke fysiologische opwinding.
Comfortabel
Soms ontwikkelt een persoon die in staat is om fysiologisch opgewonden te raken op de normale manier. Een onvermogen om zich comfortabel te voelen met het idee van het hebben van seks. Angst. Stress. Depressie. Overwerk. Rouw. En boosheid kunnen de interesse beteugelen. En een traumatische gebeurtenis kan leiden tot een afkeer van seks.
De behandeling van een probleem met verlangen. Is gerelateerd aan de oorzaak. In eenvoudige gevallen kan een koppel werken aan het verminderen van hun stress of angst. Of het verbeteren van hun verbinding. Waarvoor vaak specifieke problemen kunnen worden opgelost die mogelijk onderliggende wrok veroorzaken.
Quality time
Of het vinden van “quality time” om intiem te zijn. Complexere gevallen vereisen meestal professionele begeleiding om een persoon te helpen genezen van een specifiek trauma. Of om seksuele afkeer te behandelen. Of fobieën aan te pakken die misschien niet specifiek zijn voor seks. Maar wel een sterke invloed kunnen hebben op het seksuele verlangen. Zoals angst voor ziektekiemen. Ze kunnen ook helpen wanneer mensen een overdaad aan verlangen hebben die aanzienlijke levensproblemen veroorzaakt.
Waarom heb ik problemen om opgewonden te raken? Ik wil seks hebben!
Arousal is de eerste lichamelijke reactie op seksueel verlangen. En de fysieke gebeurtenissen die het voorbereiden op seks. Bij mannen is het meest voor de hand liggende teken een erectie. Terwijl vrouwen normaal gesproken een vaginale opening. En een vochtige vagina ervaren. Maar beide kunnen ook een gezwollen huid. Veranderingen in de ademhalingspatronen. En verharding van de tepels ervaren. Zowel mannen als vrouwen kunnen moeite hebben om fysiek opgewonden te raken. Zelfs als ze dat wensen.
Mannen kunnen moeite hebben met het bereiken. Of het behouden van een erectie. Die voldoende is voor hun favoriete seksuele activiteit. En vrouwen kunnen een gebrek aan vaginale paraatheid ervaren. De redenen hiervoor kunnen grotendeels fysiologisch of grotendeels psychologisch zijn. Maar het is meestal een combinatie van beide.
Natuurlijk
Arousalusale tekortkomingen kunnen natuurlijk en normaal voorkomen. En eventueel niets betekenen om je zorgen over te maken. Wanneer ze echter vaak voorkomen. En problemen in de relatie veroorzaken. Kunnen ze meestal gewoon worden behandeld.
Inderdaad. De farmaceutische industrie van miljoenen dollars is toegewijd aan de behandeling van opwindingsproblemen. Ze hebben echter vooral mannen met een erectiestoornis geholpen. Voor dee behandeling van vrouwelijke opwarmingsproblemen is farmacologisch nog steeds een werk in uitvoering.
Erectie disfuncties
Erectie disfunctie kan worden veroorzaakt door een aantal medische aandoeningen. Zoals vasculaire problemen en diabetes. Psychologisch kunnen dezelfde levens- en relatiegebeurtenissen die leiden tot verlangproblemen. Zoals stress. Angst. Werk- en geldproblemen. Emotionele pijn. En trauma’s. Ook leiden tot opwarmproblemen. Net als verschillende angsten. Als zwangerschap. Ziekte. Straf . Of afgedankt worden.
Schaamte. Religieuze orthodoxie. Ziekte. En of lichaamsbeeld kunnen ook een rol spelen. Het vinden van de oorzaken zal leiden tot de juiste behandeling.
Waarom is het te snel voorbij. Of gaat het te lang door?
Orgasme kan voor sommigen ongrijpbaar zijn. Terwijl anderen het misschien sneller ervaren. Dan zij, of hun partners, wensen. Anorgasmische mensen zijn vaak degenen die hun lichaam als kind en tiener niet hebben onderzocht. En nog niet hebben ontdekt hoe het lichaam werkt. Ze kunnen vaak goed worden begeleid. Om dit belangrijke en essentiële proces in te halen. Hoewel ze soms worden belemmerd door religieuze overtuigingen. Of vroege boodschappen dat seks. En het aanraken van iemands genitaliën vies is.
Orgasme
Sommige vrouwen die volwassen worden zonder ooit een orgasme te hebben ervaren. Kunnen besluiten om hulp te zoeken om een orgasme te bereiken. Terwijl anderenweer, het als een defect beschouwen. En hun moeilijkheden verbergen door seksuele vermijding of door te faken.
De orgasmes van vrouwen zijn vaak gebaseerd op hun gebrek aan begrip voor het feit dat veel, waarschijnlijk de meeste, vrouwen het orgasme niet alleen door vaginale penetratie bereiken. Maar directe stimulatie van de clitoris nodig hebben.
Orgasme van mannen
Mannen die het moeilijk vinden om samen met een partner een orgasme te krijgen. Of er te lang (denken) te over doen. Worden ook vaak verkeerd begrepen. Omdat “lang duren” typisch wordt gewaardeerd. Het kan worden getypeerd als seksuele atleten. In plaats van te worden erkend als mensen die nooit voldoende opgewonden raken om een hoogtepunt te bereiken. In veel gevallen hebben we hier een krachtigere stimulatie nodig. Net wat meer dan bij de meeste vormen van lichaamspenetratie.
Mannen die “te snel” ejaculeren zoeken meestal een behandeling vanwege schaamte. Of klachten van hun partner. Professionele hulp kan hier leren het punt van ejaculatie onvermijdelijk te herkennen. En te controleren.
Seks is pijnlijk. Wat moet ik doen?
Mensen ervaren pijnlijke seks om allerlei redenen. Van een hele simpele kwestie van vastzittend haar dat irritatie veroorzaakt. Tot aan meer ernstiger aandoeningen die een professionele behandeling vereisen. De gebruikelijke naam voor een seksuele pijntoestand. Meestal verwijzend naar seksuele pijn tijdens de penetratie. Is dyspareunie. Het belangrijkste om te onthouden is dat seks nooit pijnlijk mag zijn. En als het zo wordt. Is het geen goed idee om door te gaan.
Pijn
Pijnlijke seksuele aandoeningen kunnen soms worden veroorzaakt door onder andere:
Medisch significante problemen. Die een professionele diagnose en behandeling vereisen. Dit zijn onder andere korstmossen sclerose. Een huidaandoening die vooral het genitale gebied treft. En problemen die verband houden met de besnijdenis.
Een andere aandoening. De ziekte van Peyronies. Wordt veroorzaakt door de vorming van plaque (littekenweefsel) in de penisslagaders. En leidt tot pijnlijke erecties. En in sommige gevallen tot kromming van de penis.
Dyspareunie
Dyspareunie kan ook worden veroorzaakt door een natuurlijke vermindering van de vaginale smering. Een gevolg van bepaalde hormonale veranderingen. Waardoor de wrijving van de penetratie onaangenaam. Of pijnlijk wordt. Als een vrouw dit ervaart. Dan moet ze onmiddellijk stoppen. En vervolgens vragen om (of zorgen voor) extra clitorisstimulatie. Die haar bereidheid tot penetratie kan vergroten. Het veranderen van het spel in niet-penetratieve erotische activiteit. Is ook een optie.
Vaginisme
Als een vrouw pijnlijke seks blijft toestaan. Kan ze vaginisme ontwikkelen. Een spasme van de vaginale spieren. Die dan de penetratie onmogelijk maakt. Dit is een mooi voorbeeld van de bescherming van het lichaam.
Hoe zal de medische toestand van mijn partner ons seksleven beïnvloeden?
Aangezien seksuele opwinding en orgasme fysieke processen met zich me brengen. Zoals: Bloedstroom. Hormonale interactie. En spierspanning. Is het logisch dat alle omstandigheden die van invloed zijn op dergelijke processen. Of andere relevante fysiologische systemen. Dus van invloed kunnen zijn op de seksuele reacties van een persoon.
Ook bepaalde medicijnen. Voorgeschreven of vrij verkrijgbaar. Kunnen de seksuele reacties beïnvloeden. Maar wanneer er bereidheid of verlangen is om de seksuele activiteit voort te zetten. Ondanks een tijdelijke of permanente medische aandoening of handicap. Is er meestal een manier. Ondanks veel voorkomende misvattingen. Zelfs onder medische professionals blijven mensen vaak seksueel geïnteresseerd in het oog van een ernstige ziekte of handicap.
Psychologische problemen
Er kunnen echter ook psychologische problemen ontstaan tussen partners. Wanneer bijvoorbeeld de ene partner een verzorger van de andere wordt. Zonder hulp en begrip kan dit invloed hebben op hun seksuele relatie. Soms is er een eenvoudige oplossing voor veranderingen in de fysieke status van een partner. Zoals het openstaan voor het veranderen van hun gebruikelijke patroon en het uitproberen van nieuwe posities. Of nieuwe stijlen van vrijen.
In veel gevallen is aanpassing van vitaal belang . Bijvoorbeeld door seksueel te zijn op momenten dat pijnmedicatie optimale verlichting biedt. Of door warmtekussens te gebruiken op geschikte plaatsen. Het is vooral belangrijk dat de persoon die worstelt met ziekte. Of handicap het gevoel heeft dat zijn . Of haar wensen met betrekking tot seksualiteit worden gehoord. En dat de mensen om hem of haar heen proberen om zich aan te passen. Zelfs als ze denken dat er belangrijkere prioriteiten zijn.
Want
Seksualiteit. Of het gebrek daaraan. Kan de levenskwaliteit van een persoon echt beïnvloeden. En het recht om seksueel genot te geven en te ontvangen zou moeten worden gehandhaafd.
Ben ik te oud voor seks?
De gangbare mythologie suggereert dat seksueel falen van de een of andere soort een natuurlijk gevolg is van het ouder worden. Dit is niet waar. Het komt echter vaak voor dat hormonale veranderingen. En sommige ziekten of handicaps die gepaard kunnen gaan met het ouder worden. De seksuele patronen die men in zijn jeugd geniet. Beïnvloeden. Of zelfs verstoren.
Vooroordelen
Het vooroordeel van onze samenleving tegen seksualiteit onder ouderen helpt niet. En sommige mensen accepteren ten onrechte één erectiestoornis. Bijvoorbeeld als een zeker teken van een leeftijdsgebonden neerwaartse spiraal.
Naarmate mensen ouder worden. Hebben ze de neiging om de voorkeur te geven aan meer directe genitale stimulatie. Dus dit is een tijd om voor directe aandacht. Aarzel niet om dus aandacht te vragen van een partner. Of om te voorzien in de eigen behoeftes.
Erecties van oudere mannen
De erecties van mannen op oudere leeftijd zijn misschien niet zo rechtopstaand als die van een 20-jarige. Maar dit maakt hen niet minder bedreven in het minnen. In feite zouden hun ervaring. Hun kennis. En betere communicatieve vaardigheden hen veel beter moeten maken.
Oudere vrouwen
Het opwindingsmechanisme van vaginaal vocht kan ook wat langer gaan duren. Dus vrouwen moeten vragen om meer orale sekstijd. Langere strelingen. Of iets anders wat hen het beste opwindt. Als de penetratie pijnlijk wordt door onvoldoende vocht. Is dit een teken dat meer opwinding nodig is.
Verschillende soorten seks
Seks kan voor verschillende mensen verschillende dingen betekenen. Als de meeste mensen praten over ‘seks hebben’. Dan hebben ze het meestal over geslachtsgemeenschap. Of penetratieve seks.
Het is ook mogelijk om ‘seksueel’ te zijn zonder daadwerkelijk seks te hebben. Dingen als zoenen. Aanraken. Wrijven. En strelen zijn allemaal dingen die je een goed gevoel kunnen geven. Het kennen van alle mogelijkheden kan je helpen om weloverwogen keuzes te maken die het beste bij je passen.
Zoenen
Zoenen is wanneer mensen hun lippen gebruiken voor hun plezier. Ofwel elkaars lippen aanraken. Ofwel andere delen van het lichaam met hun lippen aanraken. Kussen kan met of zonder tongen.
Masturbatie/zelfplezier
Masturbatie is wanneer je een deel van je eigen lichaam aanraakt. Of aait om opgewonden te raken. Verschillende mensen vinden verschillende dingen erotisch.
Lichaamsdelen zijn bijvoorbeeld:
De clitoris. Borsten. Tepels. Vagina. Penis. Of anus.
Het verkennen van je eigen lichaam door middel van masturbatie kan een goede manier zijn om je seksuele gevoelens en je lichaam te leren kennen. Masturbatie is niet slecht voor je. Het is jouw keuze of je het wel of niet doet.
Seks met hulpmiddelen
Ook kan het een hele ervaring zijn om gebruik te maken van nieuwe hulpmiddelen om een extra stimulans te creëren.
Het gebruik van een neukmachine levert in ieder geval een bijzondere ervaring.


Wederzijdse masturbatie is wanneer twee of meer mensen de gevoelige delen van elkaars lichaam aanraken.
Vingeren
Vingers gebruiken om de genitaliën van een ander te stimuleren.
Voorspel
Elke vorm van zoenen. Masseren of aanraken die voor de geslachtsgemeenschap gebeurt. Het kan helpen om mensen wakker te schudden en kan de seks aangenamer maken.
Orale seks
Het gebruik van de mond en de tong om het genitale gebied van uw partner te stimuleren.
Van alle mythen en misvattingen die er bestaan: Een van de meest voorkomende is dat orale seks niet echt seks is. Hoewel je niet zwanger kunt worden door orale seks. Kunnen seksueel overdraagbare infecties op deze manier worden doorgegeven.
Niet-penetratieve seks
Seks die geen penetratie van de mond, vagina of anus met zich meebrengt.
Penetratieve seks (ook wel geslachtsgemeenschap genoemd)
Wanneer iets. Als een penis of een seksspeeltje. In andermans mond. Vagina. Of anus gaat. Vaginale, anale en orale seks zijn allemaal soorten penetratieve seks.
Vaginale seks
Wanneer een penis in een vagina gaat.
Anaalseks
Wanneer er een penetratie van een anus is door een seksspeeltje of penis. De anus is de opening aan het einde van het spijsverteringsstelsel waar vast afval uit het lichaam komt.
Netjes schoonmaken van deze opening zorgt ervoor dat het goed ruikt en je niet in contact komt het afval.